Kinder mléčný řez recept
Ingredience na 1 porci
Polotučný tvaroh | 500 g | |
Vejce | 6 kusů | |
Cukr bílý | 80 g | |
Holandské kakao | 40 g | |
Vanilkový cukr | 1 balení | |
Smetana zakysaná | 300 g | |
Máslo | 60 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 5 g | |
Olej slunečnicový | 2 lžíce | |
Mouka polohrubá | 100 g |
Postup řezy
Vyšlehejte si do pěny žloutky s cukrem krupice. Následně přidejte olej, 4 polévkové lžíce vody, kakao, mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Vše společně promíchejte, poté si vyšlehejte sníh z vaječných bílků a postupně ho přidávejte ke směsi.
Vzniklé těsto si rozdělte na 2 části, přendejte je na pečicí papír a pečte zhruba 7 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Jakmile těsto trochu vychladne, natřete ho náplní ušlehanou z tvarohu, másla, smetany a cukru.
Přiklopte dvě poloviny těsta k sobě, něčím buchtu zatižte a vložte minimálně na 2 hodiny chladit do lednice.
Po vychladnutí již můžete z buchty krájet jednotlivé řezy.
Kinder mléčný řez je recept, který si získá všechny milovníky Kinder sladkostí. Lahodně se v receptu na řezy prolíná smetanová a tvarohová chuť s hořkým kakaem. Kromě toho jsou kinder řezy velmi snadné na upečení, můžete proto zapojit i své nejmenší pomocníky. Pokud si chcete zhotovit recept na mléčné řezy v dietnější verzi, nahraďte cukr medem nebo stévií.
Zdravé cookies vs. kinder mléčný řez
Kinder řezy však obsahují velké množství kalorií, nechcete-li tedy porušit své zdravé stravování, vyzkoušejte recept na nějaké zdravé cookies. Na výběr jsou vanilkové sušenky, které jsou navíc vhodné i pro vegany, jejich základ je totiž zcela rostlinný. Další možností jsou křupavé zdravé cookies, které jsou slazené čekankovým sirupem. Nebo si dopřejte mandlové raw cookies, po kterých se můžou utlouct i lidé s intolerancí lepku, žádný se v nich totiž nenachází.
K obědu si dopřejte cizrnové placky
Pokud jste se rozhodli, že si k odpolední kávě upečete kinder řezy, hodil by se vám určitě i nějaký recept na rychlý oběd. Tím můžou být například cizrnové placky, vhodné i pro bezlepkovou dietu. Základ cizrnových placek je tvořen samozřejmě cizrnovou moukou, k níž se přidá olej, voňavý rozmarýn, voda a sůl. Vše se umixuje do jednotného, hladkého těsta, které se následně smaží jako kynuté lívanečky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 664.7123 Kj
Bílkoviny | 6.61 g |
Sacharidy | 2.68 g |
Sacharidy z cukrů | 21 g |
Tuky | 6.41 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.26 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.37 g |
Sodík | 0.09 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot