Kinder mléčný řez recept

Ingredience na 1 porci

Polotučný tvaroh500 g
Vejce6 kusů
Cukr bílý80 g
Holandské kakao40 g
Vanilkový cukr1 balení
Smetana zakysaná300 g
Máslo60 g
Kypřící prášek do pečiva5 g
Olej slunečnicový2 lžíce
Mouka polohrubá100 g

Postup řezy

1

Vyšlehejte si do pěny žloutky s cukrem krupice. Následně přidejte olej, 4 polévkové lžíce vody, kakao, mouku a kypřicí prášek do pečiva.

2

Vše společně promíchejte, poté si vyšlehejte sníh z vaječných bílků a postupně ho přidávejte ke směsi.

3

Vzniklé těsto si rozdělte na 2 části, přendejte je na pečicí papír a pečte zhruba 7 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

4

Jakmile těsto trochu vychladne, natřete ho náplní ušlehanou z tvarohu, másla, smetany a cukru.

5

Přiklopte dvě poloviny těsta k sobě, něčím buchtu zatižte a vložte minimálně na 2 hodiny chladit do lednice.

6

Po vychladnutí již můžete z buchty krájet jednotlivé řezy.

Kinder mléčný řez je recept, který si získá všechny milovníky Kinder sladkostí. Lahodně se v receptu na řezy prolíná smetanová a tvarohová chuť s hořkým kakaem. Kromě toho jsou kinder řezy velmi snadné na upečení, můžete proto zapojit i své nejmenší pomocníky. Pokud si chcete zhotovit recept na mléčné řezy v dietnější verzi, nahraďte cukr medem nebo stévií.

Zdravé cookies vs. kinder mléčný řez

Kinder řezy však obsahují velké množství kalorií, nechcete-li tedy porušit své zdravé stravování, vyzkoušejte recept na nějaké zdravé cookies. Na výběr jsou vanilkové sušenky, které jsou navíc vhodné i pro vegany, jejich základ je totiž zcela rostlinný. Další možností jsou křupavé zdravé cookies, které jsou slazené čekankovým sirupem. Nebo si dopřejte mandlové raw cookies, po kterých se můžou utlouct i lidé s intolerancí lepku, žádný se v nich totiž nenachází.

K obědu si dopřejte cizrnové placky

Pokud jste se rozhodli, že si k odpolední kávě upečete kinder řezy, hodil by se vám určitě i nějaký recept na rychlý oběd. Tím můžou být například cizrnové placky, vhodné i pro bezlepkovou dietu. Základ cizrnových placek je tvořen samozřejmě cizrnovou moukou, k níž se přidá olej, voňavý rozmarýn, voda a sůl. Vše se umixuje do jednotného, hladkého těsta, které se následně smaží jako kynuté lívanečky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 664.7123 Kj

Bílkoviny6.61 g
Sacharidy2.68 g
Sacharidy z cukrů21 g
Tuky6.41 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.26 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.37 g
Sodík0.09 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.