Jednoduchá domácí paštika z kuřecích jater


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí játra1000 g
Šlehačka200 g
Cibule1 kus
Máslo150 g
Česnek3 stroužky
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky
Tymián3 g

Postup paštika

1

Na olivovém oleji si zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a drcený česnek.

2

Poté přidejte očištěná kuřecí játra, tymián a 100 ml šlehačky. Duste do té doby, dokud se nevypaří všechna tekutina.

3

Játra dochuťte solí, pepřem a rozmixujte se změklým máslem i zbytkem šlehačky.

4

Výslednou směs vložte do formy na srnčí hřbet a nechejte přes noc chladit v lednici.

Domácí paštika z kuřecích jater je velmi snadný recept, díky kterému si vykouzlíte například chutnou večeři či svačinu. Kuřecí paštiku konzumujte nejlépe s celozrnným nebo žitným pečivem. Výborně však chutná také s opečenou ciabattou. Aby vám jednoduchá domácí paštika klouzala lépe do krku, nezapomeňte si k ní naložit i pořádnou porci zeleniny anebo rovnou zeleninového salátu.

Vylepšená domácí paštika z kuřecích jater

Výše jsme vám popsali základní recept na paštiku z kuřecích jater. Nemusíte se však držet při zemi, doplňte paštiku různými druhy koření či bylinek. Buď přidejte více tymiánu nebo recept úžasně doplní oregano a rozmarýn. Do směsi doporučujeme přidat i paštikové koření, které najdete ve specializovaných prodejnách potravin. Typické je pro jednoduchou domácí paštiku také servírování s brusinkami a sklenkou vychlazeného kvalitního vína.

Další játrový tip: játrová omáčka

Základ kuřecí paštiky je tvořen kuřecími játry, drůbeží játra naleznete i v játrové omáčce. Játrová omáčka se senzačně hodí k rýži, recept je velmi jednoduchý i rychlý. Nepopiratelnou výhodou kuřecích jater je to, že jsou velmi měkká, a tak je mohou bez problémů konzumovat i osoby, které trápí bolesti zubů. Kromě toho obsahují poměrně malé množství kalorií. A ještě k tomu lidskému tělu dodají potřebné vitamíny, už jenom z toho důvodu byste jednou za čas do svého jídelníčku měli zařadit buď domácí paštiku z kuřecích jater nebo játrovou omáčku.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 257.833 Kj

Bílkoviny1.54 g
Sacharidy10.28 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky1.43 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.52 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Cholesterol5 g
Vláknina3.01 g
Vápník37.15 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.