Jednoduchá domácí paštika z kuřecích jater

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kuřecí játra | 1000 g | |
Šlehačka | 200 g | |
Cibule | 1 kus | |
Máslo | 150 g | |
Česnek | 3 stroužky | |
Sůl | 2 špetky | |
Pepř | 2 špetky | |
Tymián | 3 g |
Postup paštika
Na olivovém oleji si zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a drcený česnek.
Poté přidejte očištěná kuřecí játra, tymián a 100 ml šlehačky. Duste do té doby, dokud se nevypaří všechna tekutina.
Játra dochuťte solí, pepřem a rozmixujte se změklým máslem i zbytkem šlehačky.
Výslednou směs vložte do formy na srnčí hřbet a nechejte přes noc chladit v lednici.
Domácí paštika z kuřecích jater je velmi snadný recept, díky kterému si vykouzlíte například chutnou večeři či svačinu. Kuřecí paštiku konzumujte nejlépe s celozrnným nebo žitným pečivem. Výborně však chutná také s opečenou ciabattou. Aby vám jednoduchá domácí paštika klouzala lépe do krku, nezapomeňte si k ní naložit i pořádnou porci zeleniny anebo rovnou zeleninového salátu.
Vylepšená domácí paštika z kuřecích jater
Výše jsme vám popsali základní recept na paštiku z kuřecích jater. Nemusíte se však držet při zemi, doplňte paštiku různými druhy koření či bylinek. Buď přidejte více tymiánu nebo recept úžasně doplní oregano a rozmarýn. Do směsi doporučujeme přidat i paštikové koření, které najdete ve specializovaných prodejnách potravin. Typické je pro jednoduchou domácí paštiku také servírování s brusinkami a sklenkou vychlazeného kvalitního vína.
Další játrový tip: játrová omáčka
Základ kuřecí paštiky je tvořen kuřecími játry, drůbeží játra naleznete i v játrové omáčce. Játrová omáčka se senzačně hodí k rýži, recept je velmi jednoduchý i rychlý. Nepopiratelnou výhodou kuřecích jater je to, že jsou velmi měkká, a tak je mohou bez problémů konzumovat i osoby, které trápí bolesti zubů. Kromě toho obsahují poměrně malé množství kalorií. A ještě k tomu lidskému tělu dodají potřebné vitamíny, už jenom z toho důvodu byste jednou za čas do svého jídelníčku měli zařadit buď domácí paštiku z kuřecích jater nebo játrovou omáčku.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 257.833 Kj
Bílkoviny | 1.54 g |
Sacharidy | 10.28 g |
Sacharidy z cukrů | 6.03 g |
Tuky | 1.43 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.52 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Cholesterol | 5 g |
Vláknina | 3.01 g |
Vápník | 37.15 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot