Recept na margot řezy
Ingredience na 1 porci
Mouka polohrubá | 270 g | |
Cukr bílý | 170 g | |
Olej řepkový | 115 ml | |
Vejce | 2 kusy | |
Mléko polotučné | 250 ml | |
Čokoláda Margot | 1 kus | |
Vanilkový cukr | 1 balení | |
Kypřící prášek do pečiva | 12 g | |
Čokoládová poleva | 200 g |
Postup řezy
Všechny uvedené ingredience smíchejte v jedné nádobě. (margotku si nastrouhejte)
Směs nalijte do pekáče a pečte zhruba 20 minut.
Po vyndání nechejte řezy vychladnout a polijte je rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Margot řezy pečené s ikonickou tyčinkou Margot jsou výbornou sladkou tečkou k odpolední svačině. Margot recept je navíc opravdu jednoduchý, všechny ingredience se totiž smíchají v jedné míse a následně se směs přenese na plech. Aby bylo pečení margot buchty o to snazší, přepočítali jsme vám ingredience na hrnky, nebo můžete klasicky využít odvažování pomocí váhy. Stejné možnosti pak nabízí i řezy Míša, které se taktéž často připravují pomocí hrnků. Po vychladnutí nezapomeňte buchtu z Margotky potřít kvalitní čokoládovou polevou.
Margot řezy: hrníčkové ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 vajíčka
- 1 Margotka
- sáček vanilkového cukru
- 1 kypřicí prášek
- čokoládová poleva
Buchta z margotky a sacharidy
Sacharidy jsou jednou ze základních složek naší potravy. Lidskému organismu mimo jiné dodávají potřebnou energii. Nadměrná konzumace sacharidů jde však ruku v ruce se zvětšujícími se tukovými zásobami. To mají na svědomí tzv. jednoduché cukry, které jsou obsažené právě i v receptu na margot řezy, řezy Míša nebo stejně tak oblíbené vláčné ořechové řezy. Tento druh sacharidů se totiž nachází především ve sladkých pokrmech. Abyste si udrželi štíhlou linii, bylo by dobré konzumaci margot buchty proložit účelnými cviky, například cviky s gumou.
Cviky s gumou
Cviky s gumou jsou finančně nenáročné, zábavné a hlavně slouží k udržení dobré fyzické kondice. Plánujete-li si upéct recept na buchtu z margotky, naordinujte si je na několik dnů povinně. Cviky s gumou se dají praktikovat jak vevnitř, tak venku v přírodě. Výborně si protáhnete problémové partie a zároveň je posílíte. Vyzkoušejte různé sestavy cviků s gumou a najděte ten svůj nejoblíbenější.
Tip na hlavní chod: recept na čevabčiči
Recept na čevabčiči doporučujeme podávat s bramborem, hořčicí a cibulí. Původ čevabčiči se připisuje oblasti Bosny a Hercegoviny. Pokud tedy chcete ochutnat to vůbec nejlepší čevabčiči, poštěstí se vám to zde. Avšak i s tímto receptem na čevabčiči dosáhnete skvělého výsledku. Základ receptu na čevabčiči tvoří mleté maso, koření a cibule. Pro získání nejlepšího čevabčiči se využívá jehněčí maso, ale využít můžete například i hovězí.
Jako dietnější verzi řezů si zkuste připravit kefírové řezy, které nejen dobře chutnají, ale zároveň pozitivně působí na střeva.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 2293.3943 Kj
Bílkoviny | 14.44 g |
Sacharidy | 60.89 g |
Sacharidy z cukrů | 72.96 g |
Tuky | 26.86 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 8.63 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.07 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot