Recept na čevabčiči


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Maso mleté500 g
Koření paprika mletá1 špetka
Česnek1 stroužek
Cibule1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Paprika pálivá mletá1 špetka
Majoránka1 špetka

Postup čevabčiči

1

Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, smíchejte ji s masem.

2

Následně přimíchejte i všechny zbylé ingredience.

3

Vzniklou směs vytvarujte do tvaru cihly a vložte ji přibližně na jednu hodinu chladit do lednice.

4

Poté z ní ukrajujte 3 cm silné plátky, z nichž vytvarujte válečky.

5

Čevabčiči opečte za stálého obracení na pánvi / na grilu.

Recept na čevabčiči doporučujeme podávat s bramborem, hořčicí a cibulí. Původ čevabčiči se připisuje oblasti Bosny a Hercegoviny. Pokud tedy chcete ochutnat to vůbec nejlepší čevabčiči, poštěstí se vám to zde. Avšak i s tímto receptem na čevabčiči dosáhnete skvělého výsledku. Základ receptu na čevabčiči tvoří mleté maso, koření a cibule. Pro získání nejlepšího čevabčiči se využívá jehněčí maso, ale využít můžete například i hovězí.

Ředkvičková polévka a recept na čevabčiči

Pokud patříte ke strávníkům, kteří si rádi dopřávají alespoň dvouchodové menu, mohla by vás k receptu na čevabčiči zaujmout ředkvičková polévka. Jedná se o poměrně neobvyklý druh polévky, který lidskému tělu dodá dostatek potřebné vlákniny. Kromě toho je ředkvičková polévka plná vitamínu C. Aby toho nebylo málo, dále konzumací tohoto druhu polévky získáte spoustu minerálních látek, kterými je například draslík nebo vápník.

Drobenkový koláč s jablky jako dezert

Jestliže si chcete rovnou připravit tříchodové menu, jako výborný dezert poslouží drobenkový koláč s jablky. Skvěle doplní ředkvičkovou polévku i recept na nejlepší čevabčiči. Drobenkový koláč s jablky obsahuje typické české ovoce, které je navíc jedno z nejlevnějších. Oproti těžkým čokoládovým dezertům je tato sladká tečka příjemným odlehčením pro žaludek. Kromě jablek můžete na koláč využít třeba i hrušky. Navíc je tento recept velmi rychlý i snadný, a tak si koláč může upéct kdokoliv.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 253.425 Kj

Bílkoviny2.12 g
Sacharidy12.95 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky1.2 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina4 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.