Hrníčková pudinková bábovka

Ingredience na 1 porci

Vejce4 kusy
Vanilkový pudink4 balení
Olej řepkový230 ml
Cukr moučka170 g
Vanilkový cukr1 balení
Kypřící prášek do pečiva6 g

Postup bábovka

1

Žloutky utřete s cukrem moučka.

2

K utřeným žloutkům přidejte olej a znovu utřete.

3

Přidejte pudinkový prášek s práškem do pečiva a na závěr sníh z bílků.

4

Umíchanou směs nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.

5

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut.

Pudinková bábovka je oblíbeným receptem pro svoji výtečnou chuť, rychlost a jednoduchost přípravy. Bábovka s pudinkem se v tomto receptu připravuje z vanilkového, vyzkoušet však můžete i čokoládový. Další čokoládovou možností je to, že hrníčkovou bábovku s pudinkem zahalíte do čokoládové polevy. Pokud máte malé bábovkové formy, velmi krásně vypadá, upečete-li několik malých bábovek s pudinkem. Vyzkoušet také doporučujeme bábovku z Hery, která je příjemně vláčná. A navíc je bábovka z Hery velmi snadná na přípravu.

Hrníčková pudinková bábovka: přepočet ingrediencí

Tato hrníčková pudinková bábovka je na přípravu velmi rychlá i z toho důvodu, že jsme vám potřebné ingredience přepočítali na hrnky. Samozřejmě si je však můžete i klasicky odvážit pomocí váhy.

  • 4 vejce
  • 4 vanilkové pudinky
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru moučka
  • sáček vanilkového cukru
  • půl pytlíčku prášku do pečiva

Další bábovkový tip: bábovka z jogurtu

Bábovky se řadí mezi tradiční české dezerty, které zkrátka nezklamou. Jedním z dalších receptů je bábovka z jogurtu, jejíž hlavní předností je to, že je vláčná ještě několik dní po upečení. Pro upečení bábovky z jogurtu můžete využít buď selský jogurt nebo řecký. Těsně před konzumací si jogurtovou bábovku posypejte cukrem moučka. Nejenom, že tím získáte o chlup lepší chuť, bábovka ale také vypadá mnohem lépe.

K obědu domácí sekaná

Vymýšlet, co připravit k obědu či dezertu je občas poměrně náročné. Abychom vám toto rozhodování usnadnili, přinášíme vám recept na domácí sekanou. Sice se nejedná o zrovna snadný pokrm, ale výsledek bude stát za to. Základ domácí sekané tvoří hovězí a vepřové mleté maso. Domácí sekaná chutná nejlépe s vařeným bramborem. A jako dezert si nezapomeňte připravit hrníčkovou bábovku s pudinkem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 952.9463 Kj

Bílkoviny6.42 g
Sacharidy35.99 g
Sacharidy z cukrů19.92 g
Tuky6.43 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.62 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.02 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.