Recept na piškotový nepečený dort za studena

piškotový nepečený dort

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Piškoty dětské240 g
Smetana zakysaná550 g
Cukr moučka20 g
Šlehačka200 g
Ananasový kompot1 porce
Jahodový kompot1 g

Postup nepečený piškotový dort

1

Připravíme si formu na dort, kterou vyložíme alobalem. Dno poklademe dětskými piškoty a mezi ně ozdobně položíme i ovoce (čerstvé nebo kompotované).

2

V míse připravíme krém z ušlehané šlehačky a zakysané smetany, kterou osladíme cukrem podle své preference.

3

Na piškoty dáme vrstvu krému a poté vrstvu ovoce (čerstvé nebo kompotované).

4

Dál pokládáme střídavě vrstvu piškot, krému a ovoce.

5

Dáme do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.

6

Vyklopíme z formy na podnos a sundáme alobal.

Piškotový nepečený dort je prostě klasika. Tento recept s ovocem se hodí v každém ročním období, avšak v létě je opravdu téměř nutností. Dort ze zakysané smetany můžete doplnit šlehačkou či tvarohem. Je také na vás, kolik cukru bude piškotový nepečený dort obsahovat. Pamatujte, že ovoce, které přidáte dort ze zakysané smetany také osladí, takže cukru nemusíte přidávat mnoho. Letní nepečený dort recept je opravdu variabilní a pokaždé se dá udělat trochu jinak. Jednou můžete přidat ovoce čerstvé, jednou kompotované a záleží také na samotném druhu ovoce. Pro ten nejlepší výsledek zkombinujte piškotový dort za studena s kompotovanými mandarinkami, broskvemi a čerstvými jahodami, borůvkami a malinami. Některý nepečený dort recept obsahuje také želatinu pro lepší utuhnutí, ale není jí až tak potřeba. Během pár hodin dort ze zakysané smetany krásně ztuhne a je prostě vynikající.

Piškotový korpus na dort

Pokud si chcete přeci jen dát o něco více záležet a máte více času, vyzkoušejte recept na piškotový korpus na dort. Ten můžete využít hlavně k přípravě rolád, nejrůznějších dortů a zákusků. Piškotový korpus na dort skýtá mnoho výhod, jako například lehkost, díky které je zákusek vláčný a nadýchaný. Můžete jej také obarvit potravinářským barvivem a vytvořit krásný dětský narozeninový dort. Doplníte-li piškotový korpus tvarohovým krémem, zasloužíte se o krásně vláčný zákusek. Tvarohový krém je navíc velmi jednoduchý na přípravu.

Nepečený dort či buchta ze zakysané smetany?

Jak nepečený dort tak i buchta ze zakysané smetany mohou být osvěžujícím letním moučníkem. Obě mají v sobě zakysanou smetanu, která jim přidává na kyselosti. Buchta ze zakysané smetany je ještě navíc doplněna pudinkem, který ji doslazuje. Oba tyto zákusky chutnají nejlépe za studena a proto i buchtu ze zakysané smetany nechte před konzumací pár hodin odležet v lednici. Na konec buchtu na ozdobu posypejte moučkovým cukrem a přidejte pár lístků máty. Ta se hodí stejně tak i na ozdobení piškotového dortu za studena.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 403.082 Kj

Bílkoviny0.5 g
Sacharidy22.94 g
Sacharidy z cukrů20.58 g
Tuky0.49 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.13 g
Vláknina0.93 g
Vápník13 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.