Krupicová polévka s vejcem
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Vejce | 1 kus | |
Voda | 2 sklenice | |
Sůl | 2 špetky | |
Dětská krupička | 200 g | |
Bujón v kostce | 12 g | |
Máslo | 10 g |
Postup polévka
Do hrnce vložte nastrouhanou mrkev, máslo a trochu osmahněte.
Po chvilce přidejte krupičku, vejce a vše promíchejte.
Přilijte vroucí vodu a vařte cca 10 minut.
Poté můžete přidat mrazenou zeleninu, kostku bujónu a opět chvilinku povařte.
Krupicová polévka s vejcem je neuvěřitelně rychle připravena a k jejímu uvaření potřebujete pouze několik ingrediencí. Suroviny na krupicovou polévku jsme vám v receptu neuvedli v závazném množství. Vše záleží na vašich chutích a preferencích. Ozvláštněte si polévku s vajíčkem dalšími druhy zeleniny, přimíchejte třeba kukuřici. Servírujte krupicovou polévku posypanou pažitkou. Aby vás krupicová polévka s vejcem dostatečně zasytila, osmahněte si k ní krutony z celozrnného pečiva.
Jak udělat krupicovou kaši
Zřejmě tím nejoblíbenějším receptem, ve kterém je hlavní ingrediencí krupice, je krupicová kaše. Jak udělat krupicovou kaši, aby si na ní pochutnala celá rodina? Postup je zcela prostý, všechny potřebné suroviny smícháte dohromady, vzniklou kaši přelijete do hlubokého hrnce a ozdobíte. Pro ozdobení krupicové kaše se nejčastěji používá kakao. Vy můžete přihodit ještě navíc oříšky, ovoce anebo si krupicovou kaši dosladit medem. Máte-li za sebou náročný den, nakapejte si do kaše pro zlepšení chuti i trochu rumu.
Krupicová polévka a jiné jednoduché polévky
Krupicová polévka s vejcem patří mezi ty nejsnadnější polévky, které se na našem území připravují. Mezi další jednoduché polévky bychom mohli zařadit cuketovou polévku nebo tradiční zelňačku. Jednou z nejpopulárnějších a taktéž velmi jednoduchých polévek je hokkaido polévka. Především v období Halloweenu tento pokrm zdobí nejednu instagramovou zeď. Není divu, kromě toho, že je hokkaido polévka výtečná a jednoduchá, je ještě navíc velmi fotogenická.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 526.175 Kj
Bílkoviny | 7.51 g |
Sacharidy | 8.33 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 6.63 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.06 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 4.11 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot