Játrové knedlíčky do polévky recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí játra100 g
Vejce1 kus
Pepř2 špetky
Sůl2 špetky
Strouhanka100 g
Česnek1 stroužek
Majoránka5 špetek

Postup knedlíčky

1

Játra odžilkujte a rozmixujte je v mixéru.

2

K rozmixovaným játrům přidejte vejce, utřený česnek a koření.

3

Znovu promixujte a následně přelijte do mísy.

4

Do mísy vsypejte i strouhanku a mokrou rukou ze směsi tvarujte knedlíčky.

5

Zavářejte je v horké polévce.

Játrové knedlíčky jsou skvělým receptem pro různé polévky. Nejčastěji se játrový knedlíček přidává do kuřecího či zeleninového vývaru. Přidáním játrových knedlíčků do polévky vytvoříte plnohodnotnější pokrm, který vás kvalitněji zasytí. Stejně tak funguje i kapání do polévky nebo celestýnské nudle. Játrová zavářka se dá připravit buď z kuřecích nebo vepřových jater. Kuřecí játra jsou zdravější variantou, neobsahují tolik kalorií.

Játrové knedlíčky a kuřecí vývar v tlakovém hrnci

Vykouzlit si k játrovým knedlíčkům kvalitní kuřecí vývar v tlakovém hrnci určitě není na škodu. Tajemství dobrého kuřecího vývaru se ukrývá ve volbě ingrediencí. Důležité je zvolit maso s kostmi, ty jsou totiž zdrojem požadované chuti. Sůl ani jiné druhy koření do vývaru nesypejte během vaření, výsledná chuť je totiž vždy jiná. Proto je lepší, dochutíte-li polévku až ve finále. Aby byl kuřecí vývar v tlakovém hrnci ještě dokonalejší, připravte si k němu právě játrový knedlíček. Kromě něj doporučujeme vyzkoušet domácí vegetu bez soli, která vývaru dodá výraznější chuť.

Játrová zavářka vs. kapání do polévky

Již výše jsme se zmínili, že další možností, jak u polévky zajistit, aby vás dostatečně zasytila, je přidat do ní kapání do polévky. Kapání je název pro malé hrudky těsta, které se zavaří v okamžiku, kdy je prolisujete do horké tekutiny. Vzhledem kapání do polévky připomíná oblíbené halušky. Stejně jako játrová zavářka i kapání se velmi dobře hodí k vývarům.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 383.432 Kj

Bílkoviny6.81 g
Sacharidy2.5 g
Tuky5.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.56 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol5.2 g
Sodík0.07 g
Vápník0.18 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.