Vepřové nudličky recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Maso vepřové libové | 600 g | |
Žampiony čerstvé | 150 g | |
Cibule | 2 kusy | |
Okurka kyselá | 3 kusy | |
Kápie | 150 g | |
Hořčice plnotučná | 20 g | |
Rajčatový protlak | 30 g | |
Máslo | 20 g | |
Mouka hladká | 20 g | |
Vepřový vývar | 150 ml | |
Olej slunečnicový | 2 lžíce |
Postup nudličky
Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a zprudka osmahněte na oleji.
Poté přisypejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli i s pokrájenými žampiony, společně dozlatova orestujte.
Následně přidejte máslo a nechejte ho rozpustit, zaprašte hladkou moukou a zasmahněte.
Zalijte směs vývarem, přidejte rajčatový protlak, hořčici a vše promíchejte.
Nudličky osolte, přiklopte pokličkou a za občasného promíchání duste cca 20 minut.
Sceďte si kapie a okurky nakrájejte na kolečka.
Přidejte je po cca 20 minutách k pokrmu a vše promíchejte.
Na závěr dochuťte worcesterem a cukrem.
Vepřové nudličky jsou recept, který je chutný snad s každou přílohou. Ať už zvolíte chléb, rýži, houskový knedlík nebo brambory, výsledkem bude výtečný pokrm. Občas se nudličky z vepřové kýty nazývají také jako putimský vepřový plátek, jedná se o totožné jídlo. Během smažení doporučujeme vepřové nudličky přidávat na pánev postupně. Pokud totiž najednou přihodíte všechny nudličky z vepřové kýty, pánev se ochladí. Vy tak maso budete spíše dusit, nikoliv zprudka smažit. O něco náročnějším a kaloričtějším receptem z vepřového je uzené koleno. To si rádi dopřejí zejména muži, a to s bramborovým knedlíkem nebo chlebem.
Vepřové nudličky a domácí chleba v troubě
Domácí chleba v troubě není receptem vhodným pro pekaře začátečníky. Postup je totiž poměrně složitý. Avšak když se vám chléb podaří, už zřejmě nebudete chtít konzumovat jiný. Domácí chleba v troubě je výbornou volbou přílohy pro putimský vepřový plátek. Navíc pokud ho nesníte celý u oběda, máte již obstaranou i svačinu, večeři nebo snídani. Stačí si k němu připravit nějakou chutnou pomazánku a lahodné občerstvení máte rázem kompletní. Stejně tak můžete domácí chleba v troubě využít pro přípravu chlebíčků, nahradíte s ním tradiční veku.
Tip na pomazánky na chlebíčky
Otázkou je, jaké pomazánky na chlebíčky si tedy k domácímu chlebu v troubě umíchat. Mezi ty nejoblíbenější patří bez pochyb vajíčková pomazánka, ke které si můžete podle chuti přidat tvaroh, lučinu, kedlubnu nebo třeba voňavé bylinky. Mezi další, tentokrát již méně obvyklé, pomazánky na chlebíčky řadíme sloní žrádlo, rychlou nouzovku, která vás spasí, máte-li málo času, nebo třeba drožďovou pomazánku s vejci.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 566.125 Kj
Bílkoviny | 1.63 g |
Sacharidy | 13.15 g |
Sacharidy z cukrů | 6.11 g |
Tuky | 1.4 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.52 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.23 g |
Vláknina | 3.6 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot