Recept na domácí bramborové krokety
Ingredience na 1 porci
Brambory | 750 g | |
Vejce žloutek | 2 kusy | |
Vejce | 1 kus | |
Sůl | 2 špetky | |
Strouhanka | 300 g | |
Muškátový oříšek mletý | 2 g |
Postup krokety
Všechny brambory oloupejte, omyjte a překrojte na polovinu.
Vařte je v osolené vodě, dokud nezměknou, poté je ihned prolisujte.
Prolisované brambory nechejte vychladnout.
Do vychladlých brambor přimíchejte 2 žloutky, sůl a muškátový oříšek.
Vytvarujte krokety, obalte je v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance.
Osmažte takto připravené krokety v oleji.
Bramborové krokety jsou stálicí české kuchyně. Určitě si bramborové krokety často dopřáváte v restauraci, co takhle si tedy připravit domácí krokety. Kromě brambor recept na krokety zahrnuje strouhanku, nějaké to koření a vejce. Chcete-li vyzkoušet o něco inovativnější recept, obalte každý jednotlivý kroket v rozdrcených mandlích, nikoliv ve strouhance. Výborně se bramborové krokety hodí k masům nebo dalšímu tradičnímu českému pokrmu, kterým je smažený sýr.
Bramborové krokety a smažený sýr
Domácí krokety a smažený sýr, to je kombinace, která zkrátka nikdy nezklame. Aby vám kroket se smaženým sýrem klouzal lépe do krku, doporučujeme zároveň připravit okurkový salát se smetanou. Na smažený sýr si pořiďte klasický bloček eidamu, osmažte ho ve strouhance a podávejte v kombinaci s tatarkou. Dávejte si však pozor, aby vám sýr nevytekl, nebo aby se nepřipálil. Pokud si sýr nakrájíte na drobné kousky, můžete díky tomu zhotovit originální občerstvení na party.
Okurkový salát se smetanou
Nejedná se pouze o obyčejný okurkový salát, tento okurkový salát se smetanou je daleko chutnější. Zálivka na okurkový salát se tak připraví smícháním soli, pepře, octu, cukru a dvanáctiprocentní smetany. Okurka je plná vody, a tak se jedná o opravdu dietní surovinu, která vám navíc doplní potřebné tekutiny. Smažený sýr, recept na domácí krokety a okurkový salát se smetanou. To je trio, kterým si získáte snad každého strávníka.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 584.429 Kj
Bílkoviny | 9.09 g |
Sacharidy | 2.42 g |
Sacharidy z cukrů | 0.11 g |
Tuky | 10.32 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 3.44 g |
Cholesterol | 0.39 g |
Vláknina | 0.1 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.05 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot