Luxusní tvarohová bábovka recept

Ať už je to hrníčková bábovka nebo jiná, tvarohová bábovka zkrátka nikdy nezklame! Vláčná tvarohová bábovka se hodí jako rychlá snídaně, svačina pro děti do školy a nebo slavnostní pohoštění při neděli. Inspirujte se těmi nejoblíbenějšími recepty a vyberte si takový, který vykouzlí úsměv na tváři všem konzumentům.
Luxusní hrnková tvarohová bábovka: skvělý zdroj proteinů

Fitness tvarohová bábovka recept je společně s mrkvovou bábovkou jedním z nejsnazších, který si můžete připravit. A kdy jindy než v sobotu nebo v neděli si pro radost upéct tuto luxusní tvarohovou bábovku? U tohoto receptu navíc můžete dát dětem hrnek o objemu 250 ml a v kuchyni tak můžete kouzlit společně!
Ingredience:
- 3 vejce od šťastných slepic
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- 250 g měkkého tvarohu (ideálně plnotučný)
- 150 g bílého jogurtu řeckého typu
- 1 hrnek polohrubé mouky + na vysypání formy
- ½ hrnku hladké špaldové mouky
- 1 kypřicí prášek bez fosfátů
- ½ hrnku oleje + na vymazání formy
- 1 lžíce holandského kakaa
Postup:
Zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Pak do pěny vyšlehejte vejce s oběma druhy cukru. Přidejte tvaroh a jogurt, utřete v krém. Postupně vmíchávejte prosáté mouky s práškem do pečiva. Znovu vyšlehejte a nakonec zlehka zapracujte olej. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou. Část těsta si dejte stranou a smíchejte s kakaem. Na dno formy nalijte polovinu světlého těsta, na něj přijde kakaové těsto a bábovku zakončete opět světlým.
Vložte fitness tvarohovou bábovku do předehřáté trouby a pečte dozlatova, asi 45 minut. Pokud vám nahoře praskne, nevadí. Chcete-li se tomu spolehlivě vyhnout, stáhněte teplotu na 165 °C a pečte ji delší dobu (asi hodinu). Že je tato výborná tvarohová bábovka hotová, poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou.
Upečenou bábovku nechte zlehka vychladnout na roštu, pak ji opatrně vyklopte a před podáváním libovolně pocukrujte.
Luxusní tvarohová bábovka recept

Roky prověřená tvarohová bábovka, která se vždycky povede, ať už ji více či méně osladíte a experimentujete s různými druhy mouky. Taktéž může být tato zdravá tvarohová bábovka odpovědí na otázku: „Jak na zdravější pečení?“ Jelikož tato luxusní tvarohová bábovka využívá zdravější verze mouky než běžné bábovkové recepty.
Ingredience:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g pšeničné celozrnné jemně mleté mouky
- 70 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky
- 250 g tvarohu
- 180 g cukru
- 100 g změklého másla
- 100 ml oleje
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) od šťastných slepic
- 1 bio vanilkový cukr
- 1 bio kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů
- šťávu z půlky citronu a trochu citronové kůry
- rozinky dle chuti
Postup:
Připravte si formu, vymastěte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C. Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky ušlehejte do sněhu. Dále utřete máslo s tvarohem, cukrem, přidejte olej a zašlehejte žloutky. Postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Až bude směs propojená a hladká, přidejte ještě šťávu z půlky citronu, trochu citronové kůry a hrst rozinek.
Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků, nalijte do formy a pečte asi 50 minut na 170 °C.
Vláčná tvarohová bábovka

Tato bábovka je výtečná, je vláčná a zůstane dlouho měkká. Díky tomu, že je bábovka takto vláčná, se stala stálicí na menu u mnoha rodin. Konkurovat už ji pak snad může akorát mrkvová bábovka, která patří taktéž k perfektně vláčným druhům. Jak se tato nejvláčnější tvarohová bábovka připraví?
Ingredience:
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g másla (změklého + na vymazání formy)
- 200 g krupicového cukru
- 4 vejce od šťastných slepic (bílky a žloutky zvlášť)
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 2 lžíce rumu
- hrubá mouka (na vysypání formy)
Postup:
Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu. Dále smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.
Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte. Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Tuto nejvláčnější tvarohovou bábovku pečte asi 45 minut.
Rychlá a výborná tvarohová bábovka

Kdo by měl zájem, tak si může část těsta této výborné tvarohové bábovky obarvit kakaem, lze také přidat sušené rozinky nebo brusinky. Rychlá bábovka je ideální nejen, když mají děti či dospělí chuť na něco dobrého. Pohostíte s ní určitě i nejednu návštěvu. Nebo si ji dopřejte jako součást méně zdravé snídaně, avšak velmi chutné.
Ingredience:
- 250 g tvarohu
- 2 vejce od šťástných slepic
- 100 g slunečnicového oleje
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
Postup:
Ve větší míse rozšlehejte dohladka tvaroh, vejce, cukr, olej a špetku soli. Poté vmíchejte mouky a prášek do pečiva. Těsto musí být před přelitím do formy husté, ale zároveň lehce tekuté, proto je možné přilít trochu mléka.
V případě, že chcete mít tuto výbornou tvarohovou bábovku dvoubarevnou, část těsta obarvěte kakaem.
Těsto přelijte do vymaštěné a vysypané formy. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C, zhruba po 15 minutách je dobré si formu přikrýt alobalem, aby nebyla spodní část bábovky spálená a vrch nedopečený. Zda je bábovka upečená, nejlépe poznáte, když do ní zkusíte zabodnout dřevěnou špejli. Po vychladnutí se může babiččina tvarohová bábovka lehce posypat moučkovým cukrem a servírovat jako méně zdravá snídaně, avšak taková, která potěší celou rodinu.
Banánovo tvarohová bábovka

Existuje rychlý recept na bábovku ze surovin, které máte běžně doma? Existuje, postará se o něj právě tato zdravá tvarohová bábovka, v níž pro ještě lepší chuť figuruje také banán. Máte chuť na něco sladkého k odpolední kávě? Vyzkoušejte zdravou bábovku s tvarohem, která se příležitostně hodí i pro fitness jídelníček!
Ingredience:
- 500 g tvarohu
- 2 banány
- 5 vajec
- rozinky
- třešně
- 5 PL medu
Postup:
Banány a tvaroh rozmačkejte vidličkou a smíchejte. Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře promíchejte. Hotové těsto vylijte do vymazané formy na bábovku a dejte péct na 40 minut při 170 ° C.
Dále stojí za zkoušku také hrnková buchta s tvarohem na plech. Ta je díky hrnečkovému odměřování velmi rychlá na přípravu a stejně tak variabilní jako bábovky. Hrnková buchta s tvarohem má také vysoký podíl bílkovin a tak může být skvělou svačinkou mezi hlavními jídly na doplnění energie.
TIP: Nejen do vláčných tvarohových bábovek můžete vmíchat i drobné ovoce nebo oříšky, zakoupené například na e-shopu Grizly. Část cukru dobře nahradí rozmixovaný banán, zároveň přidá bábovce také na vláčnosti. A pokud nechcete jít do polohrubé mouky, můžete i ji nahradit špaldovou.