
Jaké léčivé účinky má jitrocel?

Jitrocel je jednou z nejznámějších bylinek i proto, že roste naprosto všude. Setkat se s ním můžeme na loukách, zahradách, ale i v prasklinách na silnici. Dokonce se mu přezdívá...

Domácí jogurt recept: v jogurtovači i bez

Domácí jogurt recept je vyhledávaný pro svoji skvělou chuť i vysoký obsah bílkovin. Obecně se jogurty řadí k nejvyhledávanějším mléčným výrobkům, a to v různých provedeních....

Nejlepší kedlubnová omáčka se zakysanou smetanou

Vzhledově kedlubnová omáčka se zakysanou smetanou, taktéž nazývaná jako kedlubny na smetaně, připomíná všem dobře známou koprovou omáčku. Obdobný mají zmíněné omáčky i styl...

Zdravé mouky: Co to znamená a jak se v nich vyznat

Pravděpodobně už jste někdy slyšeli o tom, že přemíra klasické „bílé“ mouky v našem jídelníčku není pro náš organismus úplně přirozená. Do jídelníčku bychom proto...

Co je to amarant a jaké jsou jeho účinky?

Amarant je druhem pseudocereálie, která se přidává zejména do bezlepkových receptů. V obchodě se dají sehnat jak amarantová semínka, tak mouka, která se hojně využívá během...

Kde koupit umeocet a do jakých receptů jej přidat?

Tekuté ochucovadlo umeocet je obdobou tradičního octa, které se přidává zejména do pokrmů obsahujících maso a zeleninu, kterým propůjčí lahodnou chuť japonských švestiček. Jaké...