
Vláknina v potravinách

Rozdělení a prospěšnost vlákniny Obecně vlákninu dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná se rozpouští ve vodě a vytváří spolu s ní substanci zpomalující...

Anabolické okno

Anabolické neboli inzulínové okno nastává téměř ihned po cvičení. Organismus se v této době regeneruje, obnovuje svalová vlákna a svaly přijímají živiny v maximální...

Skořice při hubnutí

Skořice je všestranně využitelná. Používá se například k výrobě olejů, mastí a tinktur, jako aromatická látka v kosmetickém průmyslu, ve farmacii k výrobě léků. Nejznámější...

Raw jídelníček

Příznivci raw stravy jsou vitariáni, kteří konzumují pouze tepelně neupravenou, neboli živou stravu, jako je syrová zelenina a ovoce, potraviny ze sušičky na ovoce, syrové naklíčené...

Celiakie

Celiakie je celoživotní autoimunitní onemocnění způsobené alergií na lepek (gluten). U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku k rozvoji autoimunitního zánětu...

Metabolismus

Když přijmeme jakoukoli potravinu, enzymy a celé trávicí ústrojí ji přemění na energii a ta udržuje v chodu celý náš organismus. Čím rychleji metabolismus pracuje, tím více...