Cholesterol
Známe HDL cholesterol, který vnímáme jako ten hodný, jenž působí jako antioxidant, a naopak zlý LDL cholesterol, který přináší komplikace v podobě kornatění tepen.Vysoký...
Syrovátka
Tento zbytkový produkt, tzv. syrovátka, se kdysi likvidovala. Nyní už k tomu nedochází, je totiž prokázáno, že sušená syrovátka, vedlejší produkt vzniklý výrobou tvarohu a...
Motivujte se při hubnutí
Co perfektně funguje na jednoho z nás, na druhého fungovat nemusí. Někoho třeba žene vidina dokonalé postavy do plavek, jinému je tohle ale úplně lhostejné, protože prostě nechodí...
Jak si upravit jídelníček, aby nás netrápila hříšná chuť na sladké?
Jak zabránit tomu, aby vás netrápila chuť na zakázaná sladká jídla? Co vůbec tuto chuť způsobuje? A jak s ní bojovat? Otázek je hodně, pojďme se proto zamyslet na...
Kalorie
Původní definice kalorie, zkráceně kcal, říká, že se jedná o energii, jež zvýší teplotu jednoho gramu vody z 0 °C na 1 °C, což je ovšem pro obyčejného smrtelníka poměrně...
Gabriela Fikotová: Konečně jsem dokázala zhubnout a nejen to
Problémy s váhou jsem měla přibližně od svých 25 let. Zkoušela jsem různé diety, ale vždy jsem zhubla jenom 10-12 kg. Zkoušela jsem také hubnout podle „zázračných“ preparátů a...