
Antioxidanty

Váže kyslíkové radikály, které způsobují oxidaci, a tím je dostává do méně nebezpečných chemických stavů. V přiměřeném množství má proto na lidské zdraví...

Glykemický index

Každá potravina má svůj vlastní glykemický index. Když sníte určitou potravinu a dvě hodiny po jejím požití sledujete glykémii, hladinu cukru v krvi, potom plocha pod její křivkou...

Cholesterol

Známe HDL cholesterol, který vnímáme jako ten hodný, jenž působí jako antioxidant, a naopak zlý LDL cholesterol, který přináší komplikace v podobě kornatění tepen.Vysoký...

Syrovátka

Tento zbytkový produkt, tzv. syrovátka, se kdysi likvidovala. Nyní už k tomu nedochází, je totiž prokázáno, že sušená syrovátka, vedlejší produkt vzniklý výrobou tvarohu a...

Motivujte se při hubnutí

Co perfektně funguje na jednoho z nás, na druhého fungovat nemusí. Někoho třeba žene vidina dokonalé postavy do plavek, jinému je tohle ale úplně lhostejné, protože prostě nechodí...

Jak si upravit jídelníček, aby nás netrápila hříšná chuť na sladké?

Jak zabránit tomu, aby vás netrápila chuť na zakázaná sladká jídla? Co vůbec tuto chuť způsobuje? A jak s ní bojovat? Otázek je hodně, pojďme se proto zamyslet na...