Potraviny
Kvalitní potraviny jsou základním kamenem zdravého životního stylu. Jsou to právě zdravé potraviny, co udává výživovou hodnotu pokrmů. Roli hraje i úprava jídla, tedy zda je připraveno vařením, pečením, smažením nebo jinak. Velkým hitem poslední doby se stávají bio potraviny. Jsou k dostání i v supermarketech, ideální však je vyrazit pro ně na farmářské trhy a spojit nákup potravin s příjemným zážitkem. Obvykle se nejedná o levné potraviny, nicméně jde o lidské zdraví, na kterém by se rozhodně šetřit nemělo. Může se také stát, že si potřebujete rychle připravit jídlo, nemáte potřebné ingredience a farmářské trhy jsou daleko. V takovém případě se nabízí možnost objednat potraviny online. Prostřednictvím internetu lze koupit potraviny všeho druhu. Online je možné pořídit veškeré trvanlivé potraviny a pokud máte chuť na exotickou kuchyni, v nabídce se obvykle nachází suroviny pro přípravu italské, řecké i jiné kuchyně, indické nebo asijské potraviny. Nabídka uspokojí i ty, které trápí potravinové alergie a musí si vybírat bezlepkové potraviny, produkty bez laktózy nebo jiné speciální suroviny.

Recepty z ředkviček a jejich vliv na zdraví

Ředkvičky v sobě ukrývají velké množství prospěšných látek, řadí se dokonce k jedněm z nejzdravějších druhů zeleniny. Poslouží tak nejen při tvorbě receptů, ale také při...

Jak pěstovat a zpracovat pórek?

Pórek, druh zeleniny příbuzný cibuli, má v kuchyni své nezastupitelné místo. Jemná cibulovitá chuť skvěle dochutí mnoho pokrmů, ať už se jedná o polévky, saláty nebo hlavní...

Polníček: účinky na zdraví a tip na polníček recept

Polníček je rostlina, která v poslední době získává na popularitě díky svým vynikajícím vlastnostem pro zdraví, příznivé ceně a skvělému chuťovému zážitku, který nabízí....

Co s rebarborou? Tipy na top recepty z rebarbory

Rebarbora, plod rostliny s kyselou chutí, je velmi chutnou ingrediencí do buchet a koláčů. Možností využití rebarbory je však mnohem více, řadí se mezi ně například recepty z...

Pažitka pěstování a tipy na recepty

Pažitka je rostlina s jemnou cibulkovou chutí, kterou můžete pěstovat na zahradě nebo ve svém bytě. Pěstování pažitky je jednoduché, přičemž v tomto článku se dozvíte, jak na to....

Co je skyr a jaké je jeho využití?

Skyr je tradiční islandský mléčný produkt, který má podobu hustého jogurtu nebo tvarohu. V dnešní době se stal populárním po celém světě díky svým zdravým vlastnostem a...

Tipy na recepty s kokosovým mlékem

Kokosové mléko, jakožto krémová a chutná tekutina, je nejen skvělým základem pro exotické pokrmy, ale také vhodným alternativním zdrojem mléka pro ty, kteří se vyhýbají mléčným...

Jaká zálivka na salát je nejlepší?

Salát je oblíbenou a zdravou součástí našich jídelníčků a správně zvolená zálivka na salát může značně ovlivnit jeho chuť a výživovou hodnotu. Existuje nespočet variant...

Jaký losos recept je ten nejlepší?

V kuchyni jedna z nejoblíbenějších ryb, losos, patří k velmi univerzálním rybám. Univerzálním z toho důvodu, že se dá připravit spousta receptů na lososa. Vyhledávaný je také...

Tipy na oblíbené recepty s krevetami

Krevety se řadí mezi chutné, a hlavně nutričně nabité potraviny, které zazáří i ve zdravém jídelníčku. Recepty na krevety existují v různých variantách, čerstvých, smažených,...

Jak pěstovat bazalku a jaké recepty vyzkoušet?

Bazalka je jednou z nejoblíbenějších bylinek, kdy je ceněná jak pro svoji příjemnou vůni a skvělou chuť, tak pro spoustu zdravotních benefitů, které s sebou její konzumace nese. V...

Francouzská kuchyně: čím je charakteristická?

Vyhlášená je francouzská kuchyně po celém světě. Podílejí se na tom nejen prvotřídní sýry a vína, ale taktéž kuriozity v podobě žabích stehýnek či šneků. Důraz se klade na...