Tipy

Nevíte, co vařit? Nezoufejte. Tipy na vaření samozřejmě můžete získat od zkušenějších maminek, babiček nebo i přátel. Na Pestrém jídelníčku však najdete tipy na jídlo pro každou příležitost. Někdy je potřeba získat tipy na snídani, jindy se hodí tipy na večeři pro celou rodinu. Vše ideálně ve zdravé verzi a s obsahem pro tělo prospěšných živin. Inspirace na vaření zkrátka někdy nepřichází a od toho jsou tu zdravé recepty . Najdete zde nejen tipy na zdravá jídla, ale i návod, jak se správně stravovat. I pro ty, kdo upřednostňují bezmasá jídla, inspirace přichází z Pestrého jídelníčku. Tipy na bezmasá jídla potěší hlavně vegetariány a vegany.

Tipy

Jaro v kuchyni: nejoblíbenější sezónní recepty

S příchodem jara byste měli do svých jídelníčků zařadit převážně recepty se sezónním ovocem a zeleninou. Mezi ty patří například: cibule, pórek, chřest, špenát, pažitka,...

Tipy

Zdravé recepty 4x jinak: aneb jak zůstat fit a pochutnat si

Tipy

Zdravé recepty 4x jinak: aneb jak zůstat fit a pochutnat si

Zdravý kuřecí kebabMezi oblíbené jídla z fast foodu neodmyslitelně patří kebab. Pokud jste i vy jeho milovníkem, zkuste si ho připravit doma v této zdravější verzí s celozrnným pita...

Tipy

Mák v hlavní roli: připravte si bábovku, makovec nebo závin

Chutné buchty, záviny či koláče, to vše jsou tradiční dobroty, které se v Česku už od nepaměti spojuje mák. Málokdo ale ví, že kromě výborné chuti má užívání máku i...

Tipy

Nakládaný hermelín: Naučte se ten nejlepší!

Jednou z výhod nakládaného hermelínu je to, že v lednici, nebo ve sklepě vydrží i několik týdnů. Když už se rozhodnete si hermelín naložit, doporučujeme si rovnou udělat...

Tipy

Tatarák: Jak připravit dokonalý tatarák pro masožravce i vegetariány?

Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo ze syrového hovězího masa. Základem dobrého tataráku je maso z hovězí svíčkové, které se najemno naškrábe špičkou ostrého nože,...

Tipy

Ovocné knedlíky: Nejjednodušší a nejlepší recepty

Ovocné knedlíky můžeme doslova považovat za naši národní specialitu.  V létě začínáme lehkými jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, dále pokračujeme kynutými...

Tipy

Nejlepší houbové recepty, které Češi milují

Jestliže jste letos neměli na houby štěstí, nevadí.  Houbové recepty dávají možnost použít houby sušené, mražené či jinak uskladněné. Houby se dají připravit hned na několik...

Tipy

Štrúdl: Jablečný, tvarohový, nebo na slano?

Odkud štrúdl pochází? Štrúdl je oblíbený moučník, který pochází z Rakouska a jeho český název je odvozen od německého Strudel nebo Apfelstrudel. Jelikož se tedy jedná o slovo...

Tipy

Kulajda : Tradiční polévka, která zahřeje i zasytí

Kulajda patří k tradičním receptům staročeské kuchyně. Také je přezdívána královnou houbových polévek. Tato hutná smetanová polévka s koprem, houbami a brambory...

Tipy

Nejoblíbenější recept na lososa, který zvládne každý

Losos je jedna z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných ryb v našich kuchyních. Ale který recept na lososa je ten nejlepší? Doporučujeme vyzkoušet všechny, abyste v tom měli...

Tipy

Kaki: nasládlá pochoutka plná vitamínů

Odkud pochází kaki?Ovoce kaki se k nám dostalo z Asie a jeho původ je opravdu prastarý. Už v dobách starověkého Řecka bylo kaki označováno za ovoce bohů, protože je velmi lahodné a...

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.