Tipy

Nevíte, co vařit? Nezoufejte. Tipy na vaření samozřejmě můžete získat od zkušenějších maminek, babiček nebo i přátel. Na Pestrém jídelníčku však najdete tipy na jídlo pro každou příležitost. Někdy je potřeba získat tipy na snídani, jindy se hodí tipy na večeři pro celou rodinu. Vše ideálně ve zdravé verzi a s obsahem pro tělo prospěšných živin. Inspirace na vaření zkrátka někdy nepřichází a od toho jsou tu zdravé recepty . Najdete zde nejen tipy na zdravá jídla, ale i návod, jak se správně stravovat. I pro ty, kdo upřednostňují bezmasá jídla, inspirace přichází z Pestrého jídelníčku. Tipy na bezmasá jídla potěší hlavně vegetariány a vegany.

Tipy

Do krabičky: rychlé svačiny nejen do školy

Výhody domácích svačinek Jednou z největších výhod domácích svačin je nesporný fakt, že se jedná o hodně muziky za málo peněz. Svačiny do školy i svačiny do práce totiž...

Tipy

Moravský vrabec, šunkofleky i škubánky aneb poklady klasické české kuchyně

Čím se vyznačuje česká kuchyně? Oblíbené poklady klasické české kuchyně jsou velmi blízké německé kuchyni. Vyznačuje se velmi hutnými a sytými pokrmy, jejichž základ tvoří...

Tipy

Chřest: Tipy na zpracování a lahodné recepty, které zvládne každý

Chřest je hvězdou jarní kuchyně a jeho popularita se v posledních letech vrací. Chřest recepty jsou jednoduché, delikátní a na talíři vypadají luxusně. Mohou se servírovat jako...

Tipy

Vajíčkový salát: Česká klasika nebo francouzská delikatesa?

Vajíčkový salát Vajíčkový salát nebo jinak také vajíčková pomazánka patří mezi tradiční recepty studené kuchyně, po kterém sáhneme zpravidla v době, kdy naši kuchyň...

Tipy

Květák 5x jinak: Neodolatelné recepty našich maminek

Proč konzumovat květák? Květák je skvělou a velmi oblíbenou součástí zdravých receptů a receptů na hubnutí, protože obsahuje opravdu zanedbatelné množství tuku. Našemu organismu...

Tipy

Brownies 5x jinak

Brownies vznikl v Chicagu jako dezert pro ženy. Jejich příprava je opravdové umění, někdy se jim totiž s nadsázkou říká "čokoláda ve formě koláče“ z důvodu typické tekuté...

Tipy

Utopenci: Recepty na klasiku i specialitu pro vegetariány!

Utopenec je oblíbený český pokrm studené kuchyně. Špekáčky jsou oloupané, po délce naříznuté nebo rozkrojené na menší části a cibule nakrájená na plátky. I když domácí...

Rychlý oběd do krabičky
Tipy

Do krabičky: rychlé obědy nejen do práce

Rychlý oběd do krabičky

Rychlý oběd do krabičky - co to znamená? Jistě už jste někdy slyšeli o takzvané krabičkové dietě. Tato dieta spočívá v tom, že si u specializovaných firem zpravidla vyberete...

Tipy

Dýňová polévka 5x jinak: bez smetany, s chilli, i pro děti

Proč si čas od času pochutnat na dýni?Dýně jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, dále mnoho minerálních látek jako například zinek, draslík a...

Tipy

Vegetariánský guláš: Recepty i triky na vynikající bezmasé guláše

Guláše jsou oblíbeným pokrmem snad každého z nás. Někdo miluje klasiku s pěti knedlíky, někdo segedínský guláš pro jedinečnou chuť zelí a někdo houbový guláš bez masa....

Tipy

Cuketová buchta: Slané i sladké potěšení

Cuketové brownies Brownies sice nepatří mezi úplně klasické buchty, ale cuketa a kvalitní čokoláda jdou zkrátka dokonale dohromady. Ačkoli může zdání klamat, nejedná se o recept,...

Tipy

Kuře na paprice: Poctivá klasika trochu jinak

Když už klasiku, tak od toho nejlepšího. Hned první recept vám naservíruje Zdeněk Pohlreich. Tento pokrm sice nepatří mezi dietní topy, jedná se o tradiční kuře na paprice se...

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.