Panna Cotta jako z restaurace: Rychlé a přehledné recepty

Mangová Panna Cotta

Exotické ovoce jako je mango, dodá smetanové Panna Cotte osvěživě-sladkou chuť. Mango můžete také zaměnit třeba za ananas nebo kaki.

Ingredience:

  • 50 g ricotty
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 pl medu
  • 1 čl citronové kůry

  • 2 pl želatiny
  • 2 pl vody
  • 7 jahod
  • 1/3 manga

Postup:

Ricottu, jogurt, med a citrónovou kůru smíchejte v misce a odložte do ledničky. Mango rozmixujte do hladka. 1 lžíci želatiny smíchejte v hrnci s 2 lžícemi vody a nechte nabobtnat přibližně 5 minut. Pak želatinu na ohni rozpusťte a přilijte k ní i rozmixované mango. Směs nechte vychladnout.

Mezitím si v mixéru rozmixujte jahody s 1 lžící želatiny. Na závěr stačí všechny 3 vrstvy uložit na sebe do sklenic nebo misek a vložit alespoň na 5 hodin do ledničky. Panna cottu můžete podávat s kousky čerstvého manga.

Kokosová Panna Cotta

Panna cottu si můžete připravit i ve veganské verzi z kokosového mléka. Kokosovou panna cottu můžete na závěr ozdobit i kousky kokosu a oblíbeného ovoce.

Ingredience:

  • 400 ml kokosového mléka
  • ½ vanilkového lusku
  • 1 čl práškového agaru
  • 2 pl hnědého cukru
  • čerstvé ovoce podle chuti

Postup:

Přibližně 3 polévkové lžíce kokosového mléka smíchejte s práškovým agarem. Nechte odstát přibližně 15 minut. Polovinu vanilkového lusku rozřízněte a vydlabejte vnitřek. Přimíchejte ho do zbývající části kokosového mléka spolu s hnědým cukrem.

Směs přiveďte k varu a přidejte k ní i směs s agarem. Vařte maximálně 5 minut. Směs by měla trochu zhoustnout. Panna cottu nalijte do sklenic a vložte do ledničky alespoň na 4 hodiny.

TIP: Pokud chcete panna cottu při podávání vyklopit z misky, misku před vložením směsi potřete olejem. Panna Cotta se vám tak snadněji vyklopí.

Čokoládová Panna Cotta s malinami

Ingredience:

  • 400 ml smetany na šlehání
  • 200 ml mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaa
  • 60 g krystalového cukru
  • 1 balík želatinového prášku
  • 200 g malin
  • voda

Postup:

Do hrnce dejte 4 lžíce vody a nasypte k ní želatinu. Chvíli nechte nabobtnat. Do jiného hrnce si zatím nalijte smetanu, mléko, přidejte cukr, kakao a na středním plameni vařte za stálého míchání. Když bude krém v hrnci už horký, můžete k němu přidat nalámanou hořkou čokoládu a míchat dál, dokud se čokoláda nerozpustí.

Nabobtnalou želatinu ohřejte na mírném plameni a přidejte k čokoládovým krémem. Hotovou čokoládovou panna cotta nalijte do sklenic a nechte v lednici ztuhnout minimálně 5 hodin. Před podáváním rozmixujte čerstvé maliny na pyré a nalijte na vrch čokoládového dezertu.

Rychlá Panna Cotta s lesním ovocem

Panna Cotta je chutný a jednoduchý dezert, nicméně je třeba nechat jej před podáváním v chladničce odležet minimálně na 4 hodiny. To ale neplatí v tomto případě. Vyzkoušejte recept na tvarohovou panna cotta s lesním ovocem, kterou můžete podávat již za 30 minut!

Ingredience:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 80 g zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce agar agar
  • lesní ovoce

Postup:

V misce si smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a med. V 125 ml horké vody si rozmíchejte 2 lžíce agaru a potom tuto směs přilijte do směsi tvarohové. Panna cottu nalijte do sklenic nebo misek a nechte v lednici ztuhnout přibližně 20 minut. Podávejte ji s čerstvým lesním ovocem.

Vanilkovo-tvarohová Panna Cotta

Ingredience:

  • 500 g odtučněného tvarohu
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 2 balíky želatiny
  • med nebo sladidlo podle chuti
  • vanilkové aroma

Postup:

Želatinu si připravte podle návodu na obalu. Zatímco želatina vychladne, v misce si smíchejte tvaroh, jogurt, med, vanilkové aroma a na závěr i vychlazenou želatinu. Směs nalijte do misek nebo sklenic a nechte v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny. Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti.

Dietní Panna Cotta

Ingredience:

  • 1 kelímek odtučněného tvarohu
  • 1 kelímek nízkotučného jogurtu
  • 2 dcl nízkotučného mléka
  • 10 g želatiny
  • čekankový sirup

Postup:

Želatinu rozpusťte v teplém mléce. Potom přidejte tvaroh, jogurt a trochu sirupu. Směs nalijte do sklenic nebo misek. Panna cottu nechte v lednici ztuhnout minimálně na 4 hodiny. Podávejte s oblíbeným ovocem chuti.

Panna Cotta s mascarpone

Ingredience:

  • 450 ml smetany na šlehání
  • 2 čl želatiny v prášku
  • 1 vanilkový lusk
  • trocha vanilkové esence
  • 100 g mascarpone
  • 3 pl práškového cukru
  • borůvky
  • voda
  • sladidlo podle chuti
  • čerstvá máta

Postup:

V misce si smíchejte želatinu s 2 lžícemi vody a nechte ji nabobtnat. V hrnci si zahřejte smetanu, vnitřek vanilkového lusku, trocha sladidla podle chuti, mascarpone a nabobtnalou želatinu. Směs chvíli povařte a míchejte, aby v ní nezůstaly žádné hrudky. Panna cottu nalijte do sklenic nebo misek a vložte do ledničky na 5 až 6 hodin.

Borůvky vložte do hrnce s trochou vody, sladidla, čerstvou mátou a chvíli povařte. Směs nalijte na hotovou panna cottu.

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.