Batátová polévka

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Petržel kořen100 g
Cibule šalotka1 kus
Čočka vařená80 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Skořice4 g
Bobkový list2 kusy
Koření nové1 lžička
Máslo ghee10 g
Brambory batáty vařené bez slupky150 g
Koriandr nať0.5 hrsti

Čočku (belugu) uvařte dle návodu na obale. Ve velkém hrnci orestujte na tuku šalotku na kostičky. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel. Mezitím, co se restují, oškrábejte batáty a nakrájejte je na střední kostičky. Přidejte je k zelenině do hrnce spolu s kořením. Směs zeleniny a koření pěkně promíchejte a po chvíli restování zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby byla všechna zelenina ve vodě. Protože polévku nebudeme zahušťovat, nepřidávejte vody či vývaru příliš. Hrnec přiklopte poklicí a nechte pomalu vařit, dokud nebude všechna zelenina měkká na skus. Nyní z polévky vyjměte všechno koření, rozmixujte na opravdu jemný krém, dochuťte solí a případně pepřem a na závěr přidejte uvařenou luštěninu. Servírujte s čerstvým koriandrem nebo s petrželkou.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 364.1 Kj

Bílkoviny2.23 g
Sacharidy15.19 g
Sacharidy z cukrů0.21 g
Tuky1.42 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.62 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina5.49 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.