Batátová polévka
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Petržel kořen | 100 g | |
Cibule šalotka | 1 kus | |
Čočka vařená | 80 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Skořice | 4 g | |
Bobkový list | 2 kusy | |
Koření nové | 1 lžička | |
Máslo ghee | 10 g | |
Brambory batáty vařené bez slupky | 150 g | |
Koriandr nať | 0.5 hrsti |
Čočku (belugu) uvařte dle návodu na obale. Ve velkém hrnci orestujte na tuku šalotku na kostičky. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel. Mezitím, co se restují, oškrábejte batáty a nakrájejte je na střední kostičky. Přidejte je k zelenině do hrnce spolu s kořením. Směs zeleniny a koření pěkně promíchejte a po chvíli restování zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby byla všechna zelenina ve vodě. Protože polévku nebudeme zahušťovat, nepřidávejte vody či vývaru příliš. Hrnec přiklopte poklicí a nechte pomalu vařit, dokud nebude všechna zelenina měkká na skus. Nyní z polévky vyjměte všechno koření, rozmixujte na opravdu jemný krém, dochuťte solí a případně pepřem a na závěr přidejte uvařenou luštěninu. Servírujte s čerstvým koriandrem nebo s petrželkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 364.1 Kj
Bílkoviny | 2.23 g |
Sacharidy | 15.19 g |
Sacharidy z cukrů | 0.21 g |
Tuky | 1.42 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.62 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 5.49 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot