Borůvková polévka
Ingredience na 1 porci
Borůvky | 300 g | |
Smetana zakysaná | 100 g | |
Skořice | 4 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g |
Borůvky povařte ve vodě, aby změkly. Poté rozmixujte a nechte vychladit. Přidejte skořici (nebo jakékoli jiné koření, které máte rádi, třeba perníkové nebo nějakou směs do kaší atd…) , kysanou smetanu, citronovou šťávu, promíchejte. Ozdobte lístkem máty či jakékoli jiné bylinky (meduňka lékařská, tymián, květ sedmikrásky atd…) Meduňka lékařská borůvkové polévce dodá jemně citronovou vůni i chuť.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 24.143 Kj
Bílkoviny | 0.05 g |
Sacharidy | 0.94 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 0.03 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.12 g |
Vláknina | 0.36 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot