Borůvková polévka

Ingredience na 1 porci

Borůvky300 g
Smetana zakysaná100 g
Skořice4 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g

Borůvky povařte ve vodě, aby změkly. Poté rozmixujte a nechte vychladit. Přidejte skořici (nebo jakékoli jiné koření, které máte rádi, třeba perníkové nebo nějakou směs do kaší atd…) , kysanou smetanu, citronovou šťávu, promíchejte. Ozdobte lístkem máty či jakékoli jiné bylinky (meduňka lékařská, tymián, květ sedmikrásky atd…) Meduňka lékařská borůvkové polévce dodá jemně citronovou vůni i chuť.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 24.143 Kj

Bílkoviny0.05 g
Sacharidy0.94 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky0.03 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.12 g
Vláknina0.36 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.