Borůvkový koláč
Ingredience na 1 porci
Vejce | 1 kus | |
Med včelí (7 g) | 6 lžiček | |
Borůvky | 60 g | |
Kokos strouhaný | 40 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 4 g | |
Olej kokosový | 20 ml |
Další oblíbený mikrovlnkový koláč, tentokrát borůvkový.
Borůvky obsahují velké množství vitaminu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály, obsahují také prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou borůvky také pochlubit vysokým obsahem železa.
Borůvky umixujte tyčovým mixérem, poté je ve větší míse smíchejte se všemi ingrediencemi. Dejte do hrnečku a dejte péct do mikrovlnné trouby po dobu cca 2-3 minut na její nejvyšší výkon.
Po vyndání můžete ozdobit rozmixovanými borůvkami a kokosem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 490.8353 Kj
Bílkoviny | 6.29 g |
Sacharidy | 6.68 g |
Tuky | 7.12 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.45 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.05 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.05 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot