Božský rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Mouka hladká | 250 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 12 g | |
Máslo | 100 g | |
Cukr bílý | 100 g | |
Vanilkový cukr | 1 balení | |
Vejce | 1 kus | |
Polotučný tvaroh | 500 g | |
Vejce | 2 kusy | |
Cukr bílý | 100 g | |
Vanilkový cukr | 1 balení | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Rebarbora | 4 kusy | |
Máslo | 50 g | |
Mouka polohrubá | 50 g | |
Cukr bílý | 50 g | |
Vanilkový cukr | 1 balení |
Recept na náplň
Smíchejte tvaroh, vajíčka, cukr, vanilkový cukr a citrónovou šťávu a dejte stranou.
Vynikající rebarborový koláč recept
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vajíčko. Vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Těsto rozdělte na dvě části - jednu pro dno koláče a druhou na vrch.
Těsto pro dno koláče vyválejte a přeneste jej do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Vytvořte z něj rovnoměrný základ pro koláč s lehce vyvýšeným okrajem.
Na dno koláče rozprostřete nakrájenou rebarboru a nalijte na ni tvarohovou náplň.
Přidejte do formy zbytek těsta.
V míse smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr tak, aby vznikla drobenka. Nasypejte tuto drobenku na koláč.
Rebarborový koláč s drobenkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 40-45 minut.
Po upečení nechte koláč vychladnout alespoň 30 minut.
Recept na božský rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou je nejen chutným dezertem, ale také skvělou volbou, jak zužitkovat úrodu rebarbory. Tento koláč spojuje kyselou chuť rebarbory s krémovou tvarohovou náplní a křupavou drobenkou, vytvářejíc tak dokonalou kombinaci chutí a textur. Připravte si drobenkový koláč s rebarborou v doplnění osvěžující piňa colady a vytěžte tak z odpolední svačiny maximum.
Jak si koláč s rebarborou vylepšit?
Rebarborový koláč s drobenkou nejlépe chutná teplý nebo vlažný, doprovázený lžící zmrzliny, šlehačkou nebo jogurtem. Záleží na vás, jaký kontrast chutí preferujete. Po upečení však nechte koláč s rebarborou vychladnout alespoň 30 minut, aby se tvarohová náplň ustálila. Poté si můžete vychutnat bohatou chuť tohoto rebarbora receptu, jak jen uznáte za vhodné. Vynikající rebarborový koláč recept lze navíc upravit podle vašich preferencí. Můžete do tvarohové náplně přidat citrónovou kůru pro osvěžující nádech nebo skořici pro výraznější chuťový zážitek. Drobenku pak můžete obohatit o nasekané ořechy nebo lískové oříšky pro dodání krásného křupavého efektu. Případně je možné drobenku zcela vynechat, aby vaše tělo nepojalo tolik kalorií z jednoho dezertu. Někteří pak rovnou volí zdravý rebarborový koláč s tvarohem, který je stejně tak chutný.
Benefity rebarbory na lidský organismus
Rebarbora, byť někdy opomíjená, má v kulinářském světě své místo. Její kyselá chuť přináší do kteréhokoliv koláče či buchty s rebarborou příjemnou kyselost, kterou oceníte. I z toho důvodu je skvělou volbou božský rebarborový koláč od babičky doplnit sladkou piňa coladou nebo domácí ledovou kávou. Tato sezónní plodina je také bohatá na vitamín C, vápník a vlákninu. To dělá z rebarbory nejen chutnou, ale v některých rebarbora receptech také zdravou volbu.
Smetanovou tvarohovou náplní, křupavou drobenkou a kyselou rebarborou se tento božský rebarborový koláč s tvarohem stal vhodným pro každou příležitost, od rodinných oslav po odpolední svačinu. Jeho příprava je navíc poměrně jednoduchá a časově nenáročná. Jistě budete výsledkem koláče s rebarborou, který potěší jak vás, tak kteroukoliv návštěvu, ohromení.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 806.4453 Kj
Bílkoviny | 13.49 g |
Sacharidy | 8.74 g |
Sacharidy z cukrů | 63.81 g |
Tuky | 12.7 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 4.13 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Cholesterol | 0.4 g |
Vláknina | 2.8 g |
Sodík | 0.16 g |
Vápník | 0.05 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot