Bramborový salát s červenou řepou

Ingredience na 1 porci

Brambory se slupkou160 g
Olej olivový extra panenský10 ml
Jablko100 g
Červená řepa40 g
Pažitka10 hrstí
Křen15 g
Smetana zakysaná25 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Ocet8 ml
Bílý jogurt 1,5% tuku25 g
Zeleninový vývar30 ml

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a smíchejte s vývarem, olejem a octem a nechte cca 10 minut odležet. Uvařenou řepu, oloupanou cibuli a jablka nakrájejte a zamíchejte do brambor. Stejně tak nastrouhaný křen. Nakonec přidejte jogurt a smetanu. Vše důkladně promíchejte a navrch posypte pažitkou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 74.83 Kj

Bílkoviny0.4 g
Sacharidy1.42 g
Sacharidy z cukrů0.2 g
Tuky1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.73 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina0.31 g
Sodík0.22 g
Gi38.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.