Bramborový salát s červenou řepou
Ingredience na 1 porci
Brambory se slupkou | 160 g | |
Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
Jablko | 100 g | |
Červená řepa | 40 g | |
Pažitka | 10 hrstí | |
Křen | 15 g | |
Smetana zakysaná | 25 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Ocet | 8 ml | |
Bílý jogurt 1,5% tuku | 25 g | |
Zeleninový vývar | 30 ml |
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a smíchejte s vývarem, olejem a octem a nechte cca 10 minut odležet. Uvařenou řepu, oloupanou cibuli a jablka nakrájejte a zamíchejte do brambor. Stejně tak nastrouhaný křen. Nakonec přidejte jogurt a smetanu. Vše důkladně promíchejte a navrch posypte pažitkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 74.83 Kj
Bílkoviny | 0.4 g |
Sacharidy | 1.42 g |
Sacharidy z cukrů | 0.2 g |
Tuky | 1 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.73 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.31 g |
Sodík | 0.22 g |
Gi | 38.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot