Bramborový salát s tuňákem a fazolemi
Ingredience na 1 porci
Brambory | 150 g | |
Olivy černé | 10 kusů | |
Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
Zelené fazolové lusky | 60 g | |
Tuňák v oleji | 60 g |
Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte vařit do vroucí, osolené vody na cca 10 minut, poté k nim přisypte fazolové lusky. Povařte ještě 5 minut a slijte. Připravte si dresing. Promíchejte s brambory a lusky. Přidejte kousky tuňáka, opět lehce promíchejte a navrch naskládejte rozpůlené olivy a vajíčka.
Na dresing:
1/2 polévkové lžíce zakysané smetany
1/2 polévkové lžíce balzamikového octa
1/2 polévkové lžíce olivového oleje
olej z tuňáka
1 čajová lžička dijonské hořčice
sůl, pepř
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 357.283 Kj
Bílkoviny | 6.71 g |
Sacharidy | 0.87 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 6.11 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.66 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.04 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot