Bramborový salát s tuňákem a fazolemi

Bramborový salát s tuňákem a fazolemi

Ingredience na 1 porci

Brambory150 g
Olivy černé10 kusů
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Zelené fazolové lusky60 g
Tuňák v oleji60 g

Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte vařit do vroucí, osolené vody na cca 10 minut, poté k nim přisypte fazolové lusky. Povařte ještě 5 minut a slijte. Připravte si dresing. Promíchejte s brambory a lusky. Přidejte kousky tuňáka, opět lehce promíchejte a navrch naskládejte rozpůlené olivy a vajíčka.

Na dresing:

1/2 polévkové lžíce zakysané smetany

1/2 polévkové lžíce balzamikového octa

1/2 polévkové lžíce olivového oleje

olej z tuňáka

1 čajová lžička dijonské hořčice

sůl, pepř

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 357.283 Kj

Bílkoviny6.71 g
Sacharidy0.87 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky6.11 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.66 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.04 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.