Brambory pečené v troubě s rozmarýnem

Ingredience na 1 porci

Brambory500 g
Olej slunečnicový20 lžic
Kmín10 špetek
Sůl10 špetek
Rozmarýn20 g

Postup pečené brambory

1

Brambory důkladně očistěte a nakrájejte na měsíčky.

2

Troubu si předehřejte na 130 °C, na předpřipravený plech naskládejte brambory. Polijte je trochou oleje, posypejte kmínem a zvolenou bylinkou.

3

Vložte je péci do předehřáté trouby přibližně na 20 minut.

Brambory pečené v troubě jsou skvělou přílohou, celkovou chuť ještě navíc můžete vylepšit přidáním bylinek. Tou nejoblíbenější je rozmarýn, opékaným bramborám propůjčí svoji příjemně aromatickou chuť. Stejně tak ale můžete vyzkoušet na pečené brambory přidat snítka tymiánu, mateřídoušky či případně i petržel.

Podrobný recept na brambory pečené v troubě

Množství brambor, ze kterých přílohu uděláte, je zcela na vás, proto jsou uvedené ingredience pouze v orientačním množství. Brambory i se slupkou důkladně omyjte, očistěte a nakrájejte na měsíčky.

Troubu si předehřejte na 130 °C, vymažte plech olejem, anebo vyplňte pečicím papírem, aby se brambory nepřichytily a naskládejte je na plech. Polijte je trochou oleje, posypejte kmínem a hlavně zvolenou bylinkou.

Vložte je péci do předehřáté trouby přibližně na 20 minut, dokud nebudou mít zlatavě hnědý povrch.

V této chvíli jsou opékané brambory hotové a připravené ke konzumaci, dobrou chuť!

Kuřecí na žampionech a brambory v troubě

Brambory v troubě jsou nejenom chutnou přílohou ke grilovaným masům, své uplatnění naleznou i v receptu na kuřecí na žampionech. Stejně jako brambory, tak i žampiony obsahují plnohodnotné množství proteinů. V případě brambor je to ale bohužel i značná dávka sacharidů, a tak byste to s jejich konzumací neměli až tak přehánět. Nic to ale nemění na faktu, že je kuřecí na žampionech velmi chutným pokrmem.

Pečené brambory a hovězí roastbeef recept

Pečené brambory v troubě v doplnění s hovězím roastbeefem, to je doslova gurmánské nebe. Hovězí roastbeef se v posledních letech setkává s čím dál větší popularitou. Není divu, pokud se vám recept na roastbeef povede vzorně dodržovat, výsledkem bude maso, které se rozplývá jako dort. Ideální maso na roastbeef je hovězí nízký roštěnec. Příloha, kterou k hovězímu rostbífu doporučujeme zvolit, jsou právě opékané brambory.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 316.3085 Kj

Bílkoviny0.05 g
Sacharidy0.4 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky0.06 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.03 g
Vláknina0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.