Brambory s pistáciemi
Ingredience na 1 porci
Brambory se slupkou | 180 g | |
Rajčata sušená | 10 g | |
Olej olivový extra panenský | 16 ml | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Rukola | 1 hrst | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 10 ml | |
Limetková šťáva čerstvá | 20 ml | |
Pistáciové oříšky | 30 g |
Důkladně omyté brambory uvařte doměkka. Polovinu ořechů namelte najemno a smíchejte s ingrediencemi na dresing, poté důkladně promíchejte s na plátky nakrájenými bramborami. Sušená rajčata a pórek nakrájejte na nudličky a zamíchejte do brambor, nechte hodinu odpočívat. na talíř dejte hromádku rukoly, salát a navrch posypte zbylými pistáciovými oříšky.
Na dresing:
1 a půl polévkové lžíce zeleninového vývaru
1 polévková lžíce olivového oleje
1/2 limetky
sůl, pepř
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 246.338 Kj
Bílkoviny | 2.49 g |
Sacharidy | 7.97 g |
Sacharidy z cukrů | 0.12 g |
Tuky | 1.78 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 3.17 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot