Bruschetta s kozím sýrem

Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 1 ml | |
Jahody lesní | 100 g | |
Tymián | 1 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Chléb celozrnný s dýňovými semínky (60g) | 1 krajíc | |
Ocet balzamiko | 10 g | |
kozí camembert | 50 g |
Kombinace kozí sýru, jahod a opečeného chleba je jednoduše kouzelná. Pokud hledáte předkrm nebo lehkou večeři, která vám zaručeně bude chutnat a kteriu ohromíte své přátelé, pak je bruschetta s jahodami a kozím sýrem sázka na jistotu.
Balsamikový ocet ohřejte na středním plameni. Vařte, dokud se objem nesníží na polovinu. Zhruba po 8 až 10 minutách odstraňte z plamene a nechte vychladnout.
Připravte si gril. Ogrilujte plátky chleba potřené olivovým olejem 3 minuty z každé strany. Pečivo vybírejte kvalitní – celozrnné.
Smíchejte jahody a tymián. Dále na opečený chleba rozložte kousky kozího sýra, osolte a opepřete.
Přidejte jahody a vše zalijte svařeným octem.
Bruschetta s rajčaty
Bruschetta neboli brusketa s rajčaty je zástupcem oblíbených předkrmů. Bruschetta je recept původně z Itálie, kde se rajčatová směs nejčastěji servíruje na ogrilovaný chléb. Pro zlepšení chuti si můžete připravit bruschettu s rajčaty a mozzarellou. Původ bruskety sahá až do 15. století, od té doby se receptura nijak závratně nezměnila.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 544.286 Kj
Bílkoviny | 3.83 g |
Sacharidy | 21.26 g |
Tuky | 3.06 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 5 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot