Bulgurová kaše s kakaem a goji

Ingredience na 1 porci

Med včelí (7 g)1 lžička
Goji kustovnice čínská10 g
Bulgur50 g
Sůl1 špetka
Mléko mandlové220 ml
Holandské kakao5 g

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

 

  1. Bulgur, kakao, med a mandlové mléko dejte do hrnce, promíchetje a přiveďte k varu.
  2. Kaši vařte na středním plameni za stálého míchání 12-15 minut (pokud se kaše přichytává, podlijte troškou vody) a přidejte špetku soli na podpoření sladké chuti.
  3. Hrnec přiklopte pokličkou a dejte odstát dalších 10 minut.

Kaši servírujte v mističce posypanou kakaovými boby, goji a můžete podávat. Díky goji bude pokrm obsahovat spousta cenných látek.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 128.171 Kj

Bílkoviny0.41 g
Sacharidy6.82 g
Sacharidy z cukrů0.54 g
Tuky0.14 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina0.4 g
Vápník0.02 g
Gi65

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.