Bulgurové rizoto s kuřecím masem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá0.5 hrsti
Olej olivový1 ml
Kuřecí prsa (restovaná)100 g
Cibule1 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Pórek0.5 kusy
Oregano drcené1 špetka
Bulgur70 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá3 g

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

 

Očistěte, nakrájejte a orestujte kuřecí maso. V průběhu maso dochuťte solí, pepřem a oregánem. Zeleninu si omyjte, nakrájejte a mírně opečte na pánvi. Zeleninu okořeňte a smíchejte s kuřecím masem.

 

Bulgur uvařte dle návodu na obale a podávejte vedle směsi zeleniny a masa nebo vše společně promíchejte a vytvořte tak skvělé bulgurové rizoto. Na konec posypte čerstvou bazalkou a zakápněte citrónem.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 652.3403 Kj

Bílkoviny5.61 g
Sacharidy25.34 g
Sacharidy z cukrů6.5 g
Tuky4.84 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.99 g
Vláknina10.19 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.