Bulharská polévka s vejcem

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Brambory bez slupky150 g
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Pažitka10 hrstí
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koření paprika mletá2 špetky
Olej řepkový5 ml
Směs zeleniny na lečo (rajče, paprika bílá, cibule)150 g

Brambory oloupeme, myjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji pečeme zeleninu na  lečo a česnek, zalijeme vodou, přidáme brambory, koření, osolíme a vaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka., vložíme na talíř, zalijeme polévkou a posypeme pažitkou.   

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 422.676 Kj

Bílkoviny6.92 g
Sacharidy2.74 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky6.37 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.73 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.24 g
Vápník0.04 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.