Recept na bramborový guláš neboli buřtguláš

Buřtguláš s cibulí

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Brambory1000 g
Cibule2 kusy
Norimberská klobáska (100g)1 kus
Koření paprika mletá1 špetka
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Mouka hladká20 g
Olej slunečnicový1 lžíce
Paprika pálivá mletá1 špetka
Voda4 sklenice

Postup guláš

1

Oloupejte a nakrájejte brambory, cibuli a klobásky.

2

Na oleji zpěňte cibuli.

3

K cibuli přidejte klobásu, sůl a pepř.

4

Klobásu zasypte paprikou, zalijte vodou, míchejte a vařte.

5

Přidejte nakrájené brambory a vařte do změknutí.

6

Rozšlehejte si mouku s vodou a guláš tím zahustěte.

7

Dochuťte podle potřeby a podávejte.

Recept na bramborový guláš neboli buřtguláš, není nic jednoduššího, než si na bramborový guláš vyhledat recept. Postupně můžete měnit seznam ingrediencí podle toho, co máte zrovna doma. Ten nejlepší buřtguláš obsahuje potraviny, které máte rádi, pokud však jde o tradiční recept, buřtguláš je spojený s několika základními ingrediencemi. Chybět rozhodně nesmí cibule, sladká mletá paprika, brambory a samozřejmě salám nebo klobása.

Pokud si chcete vytvořit na buřtguláš recept podle svých představ, nebojte se přidat další ingredience, například česnek a majoránku nebo si připravte buřtguláš v kotlíku.

Podrobný recept na bramborový guláš neboli buřtguláš

Brambory s cibulí oloupejte a nakrájejte. Pokud je potřeba, oloupejte i klobásu a nakrájejte ji na kostky.

Na pánev nalijte lžíci oleje a zpěňte cibuli. Až cibule zezlátne, přidejte klobásu, sůl a pepř. Po chvíli zasypte uzeninu oběma paprikami, zalijte horkou vodou a promíchejte. Přidejte nakrájené brambory a vařte do změknutí.

Hladkou mouku rozšlehejte v hrnku studené vody a vytvořenou směsí guláš zahustěte. Dosolte a dopepřete podle potřeby.

Guláš na několik způsobů

První světlo světa guláš spatřil již v 9. století, a to v Maďarsku. Od té doby se rozšířil do několika států, kde si ho každý trošku vylepšil. Někdo zaměnil maso, někdo ho z receptu na guláš zcela vyřadil. Velmi rychlým a zároveň nevšedním receptem je hlívový guláš, který strávníka potěší i tím, že hlíva blahodárně působí na lidský organismus.

V kombinaci s gulášem je opravdu vynikající i zvěřina, a tak vznikl srnčí guláš. Srnčí maso patří k lehce stravitelným a málo tučným masům. Proto si srnčí guláš můžete dopřát téměř bez výčitek.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1912.821 Kj

Bílkoviny15.83 g
Sacharidy12.62 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky32.97 g
Vláknina4.04 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.