Caprese salát s bazalkovým tofu

Caprese salát s bazalkovým tofu

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá1 hrst
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský10 ml
Sýr tofu50 g
Sůl1 špetka
Rajčata2 kusy

Klasický salát caprese se podává se sýrem mozzarella, ale proč nevyzkoušet také tuto variantu s tofu.

Tofu je v podstatě rostlinný sýr ze sóji a svými rozmanitými možnostmi kuchyňské úpravy se hojně využívá ve vegetariánském jídelníčku.

 

Tofu do tohoto receptu můžete použít přímo bazalkové, nebo si tofu natural naložit do marinády pro lepší chuť.

Tofu si nejdříve nakrájejte na kostičky, zlehka osolte, zasypte sušenou bazalkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem. Vše spolu dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 20 minut.

 

Mezitím si nakrájejte rajčata, natrhejte listy čerstvé bazalky a poté promíchejte s marinovaným tofu.

 

Na závěr podle chuti dosolte a ještě zakápněte trochou olivového oleje.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 144.386 Kj

Bílkoviny1.4 g
Sacharidy4.1 g
Tuky1.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina2.19 g
Vápník0.04 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.