Caprese salát s bazalkovým tofu
Ingredience na 1 porci
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Bazalka sušená | 5 g | |
Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
Sýr tofu | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy |
Klasický salát caprese se podává se sýrem mozzarella, ale proč nevyzkoušet také tuto variantu s tofu.
Tofu je v podstatě rostlinný sýr ze sóji a svými rozmanitými možnostmi kuchyňské úpravy se hojně využívá ve vegetariánském jídelníčku.
Tofu do tohoto receptu můžete použít přímo bazalkové, nebo si tofu natural naložit do marinády pro lepší chuť.
Tofu si nejdříve nakrájejte na kostičky, zlehka osolte, zasypte sušenou bazalkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem. Vše spolu dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 20 minut.
Mezitím si nakrájejte rajčata, natrhejte listy čerstvé bazalky a poté promíchejte s marinovaným tofu.
Na závěr podle chuti dosolte a ještě zakápněte trochou olivového oleje.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 144.386 Kj
Bílkoviny | 1.4 g |
Sacharidy | 4.1 g |
Tuky | 1.29 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 2.19 g |
Vápník | 0.04 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot