Carpaccio z červené řepy
Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 1 ml | |
Červená řepa | 90 g | |
Ořechy vlašské | 1 hrst | |
Rukola | 1 hrst | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Sýr kozí čerstvý | 20 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Ocet balzamiko | 1 g |
Nebojte se na první pohled neobvyklých jídel. Zkuste si udělat zdravou večeři nebo oběd v podobě červené řepy se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.
Předehřejte troubu na 190 °C.
Červenou řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, trvat to bude nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte vychladnout.
Na zálivku smíchejte šťávu z 1 citrónu, balsamikový ocet podle chuti a sůl s pepřem podle chuti.
Řepu podávejte zakapanou zálivkou, olivovým olejem a obloženou sýrem a rukolou. Na závěr ještě posypte nasekanými vlašskými ořechy.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 354.321 Kj
Bílkoviny | 2.39 g |
Sacharidy | 1.53 g |
Tuky | 7.27 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 0.77 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot