Celerové hranolky

Celer

Ingredience na 1 porci

Celer160 g
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Koření kari1 špetka
Olej kokosový1 ml

Celer oloupeme, nakrájíme na libovolně velké hranolky. Na 1-2 minut hranolky zprudka povaříme, nepřiklopené pokličkou. Vyndáme necháme okapat. V míse zakápneme kapkou oleje (ideálně kokosový) přidáme koření a promícháme aby se všechny hranolky obalily. Poté dáme péct do trouby předehřáté na 220°C po dobu 20-25 minut aby hranolky změkly a byly opečené dozlatova.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 99.139 Kj

Bílkoviny0.42 g
Sacharidy1.96 g
Tuky1.12 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.21 g
Vláknina0.05 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.