Celerové hranolky
Ingredience na 1 porci
Celer | 160 g | |
Česnek | 1 stroužek | |
Sůl | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Koření kari | 1 špetka | |
Olej kokosový | 1 ml |
Celer oloupeme, nakrájíme na libovolně velké hranolky. Na 1-2 minut hranolky zprudka povaříme, nepřiklopené pokličkou. Vyndáme necháme okapat. V míse zakápneme kapkou oleje (ideálně kokosový) přidáme koření a promícháme aby se všechny hranolky obalily. Poté dáme péct do trouby předehřáté na 220°C po dobu 20-25 minut aby hranolky změkly a byly opečené dozlatova.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 99.139 Kj
Bílkoviny | 0.42 g |
Sacharidy | 1.96 g |
Tuky | 1.12 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.21 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Celer a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot