Celozrnné těstoviny s bazalkovo-sýrovou omáčkou

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Rajčata cherry1 hrst
Sůl1 špetka
Cottage125 g
Sýr parmazán strouhaný15 g
Těstoviny celozrnné80 g

Celozrnné produkty jsou významně prospěšnější než klasické „bílé“ varianty. Jejich součástí jsou totiž vitamíny, minerály a vláknina, což jsou látky, které by ve zdravém jídelníčku neměly chybět. Totéž samozřejmě platí i pro celozrnné těstoviny.

Kombinaci vyváženého a chutného jídla představuje pro celozrnné těstoviny recept, který je nejen zdravý, ale i velmi chutný, protože je jeho součástí oblíbená sýrová omáčka. Jednoduchá sýrová omáčka na těstoviny byla populární „rychlovkou“ našich babiček, které do ní přidávaly vlastnoručně vypěstované ingredience. Pokud však sázení česneku nebo pěstování bazalky nepatří mezi vaše koníčky, postačí vám i kupované, ale kvalitní suroviny. Bazalka by však v každém případě měla být čerstvá.

Celozrnné těstoviny uvařte v mírně osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím v mixéru rozmixujte cottage cheese, lístky čerstvé bazalky a očištěný stroužek česneku. Vytvořte jemnou kompaktní omáčku.  Nakonec bazalkovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami a přidejte cherry rajčátka překrojená na půlky.

Podle chuti jednoduchou sýrovou omáčku osolte. Podávejte těstoviny s parmazánem, navrch můžete přidat na ozdobu bylinky .

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 153.55342 Kj

Bílkoviny2.14 g
Sacharidy5.7 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky0.64 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.05 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.22 g
Sodík0.01 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.