Chia mango pudink

Chia mango puding

Ingredience na 1 porci

Mango90 g
Semínka chia1 lžička
Sirup datlový bio2 g

Mango je vhodné ke konzumaci, jakmile je měkké na dotek. První mango vždy oloupejte a odstraňte pecku.

 

Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Samotné, nebo třeba přidané do ovocného salátu. Často se také používá vařené v pokrmech, dále se s oblibou používá jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Mango je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný.

Poněkud nepříjemné mohou na mangu být vlákna v plodu. Některé druhy mají více vláken, jiné méně a mohou se nepříjemně zamotat do zubů. Raději tedy kousejte proti směru vláken anebo si mango nakrájejte.

 

  1. Mango si očistěte, zbavte pecky a nakrájejte na kousky.
  2. Kousky manga rozmixujeme a ke směsi přidejte chia semínka.
  3. Nakonec v případě potřeby oslaďte stévií nebo oblíbeným sirupem a podávejte. Mango je ale dost sladké samo o sobě.

Tip na oběd: recept na musaku s lilkem

Recept na musaku je zástupcem pokrmů oblíbených především na Balkánu. Na našem území se s největší oblibou setkává řecká musaka, na kterou je i právě tento recept. Musaka s lilkem obsahuje mleté hovězí maso, brambory a několik dalších ingrediencí. Přidat, nebo ubrat se však z receptu na musaku dá spousta ingrediencí. Místo hovězího masa můžete zvolit například jehněčí a celkový pokrm doplnit o plátky cukety.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 124.347 Kj

Bílkoviny0.58 g
Sacharidy2.8 g
Sacharidy z cukrů0.12 g
Tuky2.01 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Vláknina2.02 g
Gi51

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.