Chia mango pudink
Ingredience na 1 porci
Mango | 90 g | |
Semínka chia | 1 lžička | |
Sirup datlový bio | 2 g |
Mango je vhodné ke konzumaci, jakmile je měkké na dotek. První mango vždy oloupejte a odstraňte pecku.
Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Samotné, nebo třeba přidané do ovocného salátu. Často se také používá vařené v pokrmech, dále se s oblibou používá jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Mango je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný.
Poněkud nepříjemné mohou na mangu být vlákna v plodu. Některé druhy mají více vláken, jiné méně a mohou se nepříjemně zamotat do zubů. Raději tedy kousejte proti směru vláken anebo si mango nakrájejte.
- Mango si očistěte, zbavte pecky a nakrájejte na kousky.
- Kousky manga rozmixujeme a ke směsi přidejte chia semínka.
- Nakonec v případě potřeby oslaďte stévií nebo oblíbeným sirupem a podávejte. Mango je ale dost sladké samo o sobě.
Tip na oběd: recept na musaku s lilkem
Recept na musaku je zástupcem pokrmů oblíbených především na Balkánu. Na našem území se s největší oblibou setkává řecká musaka, na kterou je i právě tento recept. Musaka s lilkem obsahuje mleté hovězí maso, brambory a několik dalších ingrediencí. Přidat, nebo ubrat se však z receptu na musaku dá spousta ingrediencí. Místo hovězího masa můžete zvolit například jehněčí a celkový pokrm doplnit o plátky cukety.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 124.347 Kj
Bílkoviny | 0.58 g |
Sacharidy | 2.8 g |
Sacharidy z cukrů | 0.12 g |
Tuky | 2.01 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.06 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Vláknina | 2.02 g |
Gi | 51 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot