Chléb s avokádem a ztraceným vejcem
Ingredience na 1 porci
Vejce | 1 kus | |
Cibule jarní | 0.5 kusy | |
Avokádo čerstvé | 100 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Opečený tmavý toustový chléb (25g) | 1 kus |
Zamilovali jste si avokádový toast ve vaší oblíbené kavárně? Připravte si jej v pohodlí domova, kdykoliv máte chuť! A ze surovin, které máte rádi.
Chléb nasucho opečte na pánvi. Avokádo zbavte slupky a polovinu (na jednu porci) rozmačkejte vidličkou, pokapejte citronovou šťávou a posolte/popepřete. Avokádovou pomazánku namažte na opečené tousty.
A jak na pošírované vejce?
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem a teplotu udržujte těsně pod bodem varu – ještě než začne bublat. Vejce rozklepněte do misky – opatrně aby se neroztekl žloutek.
Lžící roztočte vodu v hrnci až se udělá vír a do jeho středu vlijte vejce. Vařte tři minuty. Následně vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte oschnout.
Na připravený toust položte jedno vejce. Na závěr posypte nasekanou jarní cibulkou. Dále můžete použít oblíbené klíčky, semínky, nebo oříšky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 601.236 Kj
Bílkoviny | 8.93 g |
Sacharidy | 11.54 g |
Tuky | 6.48 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.57 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.38 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 27.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot