Cizrna na paprice

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Arašídy50 g
Zázvor kořen čerstvý10 g
Cizrna v suchém stavu300 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Olej řepkový5 ml

Mnozí si k cizrně hledají cestu jen těžko, ale kro si ji jednou oblíbí, ten si s ní rád zaexperimentuje v mnoha zajímavých cizrnových receptech. A proč je tak skvělá? Obsahuje mnoho vitamínů a antioxidantů a navíc má minimum tuku.

 

Den předem si namočte cizrnu do čisté vody a nechte ji přes noc nabobtnat. Před samotným vařením vodu slijte.

 

V mixéru si rozdrťte arašídy na jemno, přidejte třetinu připravené cizrny, kousek zázvoru, česnek a přibližně deci vlažné vody. To celé si umixujte na hladkou kaši.

 

Poté si na kvalitní pánvi rozpalte olej a zlehka na něm orestujte lžičku kmínu a lžičku mleté sladké papriky. Koření pečlivě míchejte, aby se vám nepřipálilo a po několika vteřinách přidejte zbylé dvě třetiny cizrny.

Cizrnu orestujte a po té podlijte trochou vody.

 

Když je cizrna hotová, přimíchejte k ní arašídovo-cizrnovou kaši. Krátce vše společně provařte a ochuťte podle libosti.

 

Na ozdobu použijte čerstvé bylinky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 167.856 Kj

Bílkoviny0.68 g
Sacharidy1.89 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.47 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.18 g
Sodík0.13 g
Vápník0.01 g
Gi0.75

Alergeny

  • Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.