Cizrnová pánev


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Olej olivový3 ml
Salát ledový50 g
Zázvor kořen čerstvý3 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Cizrna ve slaném nálevu100 g
Rajčata v plechovce200 g
Koriandr nať1 hrst

Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.

 

Na pánev si připravte olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, kmín a společně opečte cca 2 minuty.

 

Poté přidejte scezenou uvařenou cizrnu a sušená rajčata. Cizrnu můžete použít konzervovanou nebo si doma namočit suchou cirnu a uvařit. Společně povaříte cca 5 minut. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a přidejte čerstvý koriandr.

 

Dále si podle návodu na obalu uvařte quinou, nechte mírně vychladnout a podávajte s cizrnovou směsí na ledovém salátku.     

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 329.882 Kj

Bílkoviny1.42 g
Sacharidy10.63 g
Sacharidy z cukrů6.05 g
Tuky1.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.1 g
Sodík0.13 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.