Cizrnová polévka


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Hrášek čerstvý50 g
Sůl1 špetka
Petržel nať5 g
Cizrna ve slaném nálevu120 g
Koření kari3 špetky
Olej řepkový5 ml
Jogurt řecký bílý 0 % tuku40 g
Směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)130 g
Rajčatový protlak50 g
Mouka cizrnová30 g

Cizrnu  scedíme a prolijeme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme částečně rozmraženou zeleninu pod svíčkovou a opékáme dozlatova. Pak zeleninu zalijeme vodou, přidáme cizrnu, protlak a vaříme doměkka. Za stálého míchání vsypeme mouku,  odstavíme.- Na talířích zdobíme jogurtem a bylinkami..

Další cizrnový tip: cizrnová pomazánka recept

Cizrnová pomazánka je recept na chutnou večeři nebo odpolední svačinu. Jako hlavní ingredience je zvolen zástupce z řad luštěnin, tedy cizrna. Pomazánka z cizrny navíc poměrně rychle zasytí, jelikož cizrna napomáhá zvýšit pocit plného žaludku. Cizrnovou pomazánku podávejte s opečenou bagetou nebo křupavým chlebem, nejlépe celozrnnou verzí.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 268.837 Kj

Bílkoviny1.55 g
Sacharidy10.93 g
Sacharidy z cukrů6.09 g
Tuky1.42 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina3.18 g
Vápník37.01 g
Gi0.15

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.