Cizrnové karbanátky
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Cibule | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Kmín | 3 špetky | |
Bílý jogurt 1,5% tuku | 100 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cizrna ve slaném nálevu | 200 g | |
Koriandr mletý | 1 špetka | |
Mouka pohanková | 10 g | |
Kurkuma mletá | 3 špetky |
Cizrna je nutričně bohatá, chutná a zároveň levná surovina, ze které navaříte skvělý oběd pro celou rodinu. Cizrna se používá v prevenci civilizačních onemocnění, udržuje jemnou a pevnou pokožku a je výborným zdrojem rostlinných bílkovin.
Cizrnu, cibuli a česnek rozmixujte dohladka v mixéru a dochuťte kořením. Směs následně smíchejte s pohankovou moukou. Vytvarujte karbanátky a na oleji opečte dohněda nebo je možné karbanátky ve zdravější verzi upéct v troubě.
Na talíři ozdobte karbanátky jogurtovým dipem (jogurt, pepř, sůl, citronová šťáva a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávejte s pita chlebem, jiným pečivem nebo třeba vařenými brambory či kaší.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 388.388 Kj
Bílkoviny | 2.59 g |
Sacharidy | 15.83 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 0.62 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.02 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 4.07 g |
Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot