Cizrnové karbanátky


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Rajčata cherry1 hrst
Cibule1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín3 špetky
Bílý jogurt 1,5% tuku100 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu200 g
Koriandr mletý1 špetka
Mouka pohanková10 g
Kurkuma mletá3 špetky

Cizrna je nutričně bohatá, chutná a zároveň levná surovina, ze které navaříte skvělý oběd pro celou rodinu.  Cizrna se používá v prevenci civilizačních onemocnění, udržuje jemnou a pevnou pokožku a je výborným zdrojem rostlinných bílkovin.

 

Cizrnu, cibuli a česnek rozmixujte dohladka v mixéru a dochuťte kořením. Směs následně smíchejte s pohankovou moukou. Vytvarujte karbanátky a na oleji opečte dohněda nebo je možné karbanátky ve zdravější verzi upéct v troubě.

 

Na talíři ozdobte karbanátky jogurtovým dipem (jogurt, pepř, sůl, citronová šťáva a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávejte s pita chlebem, jiným pečivem nebo třeba vařenými brambory či kaší.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 388.388 Kj

Bílkoviny2.59 g
Sacharidy15.83 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky0.62 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.02 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina4.07 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.