Cizrnové placky
Ingredience na 1 porci
Sůl | 1 špetka | |
Rozmarýn | 5 g | |
Olej řepkový | 20 ml | |
Mouka cizrnová | 75 g | |
Voda | 175 sklenic |
Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.
Cizrnovou mouku, vodu, olej a sůl umixujte do hladkého těsta. Pokud nemáte po ruce cizrnovou mouku, můžete ji nahradit přes noc namočenou cizrnou nebo cizrnou z plechovky. Dejte pozor, aby nebylo těsto příliš řídké. Mělo by mít konzistenci a hustotu asi jako těsto na lívance. Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu cizrnové mouky.
Pomocí naběračky vlijte těsto na rozpálenou nepřilnavou pánev. Navrch nasypte rozmarýn (nebo jiné bylinky, které máte po ruce) a pozvolna opékejte, aby se placka nespálila. Po chvilce otočte a upečte dozlatova i z druhé strany.
Recepty z cizrny jsou stále oblíbenější pro příjemnou chuť a široké možnosti využití hlavně u celiaků, diabetiků i vegetariánů. Vyzkoušejte i tento opravdu jednoduchý a velmi rychlý recept na cizrnové placky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 58.0815 Kj
Bílkoviny | 0.19 g |
Sacharidy | 0.8 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 1.08 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 0.02 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot