Cizrnový humus

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Cizrna v suchém stavu70 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Pasta tahini3 g

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Následující den ji v téže vodě vaříme přibližně hodinu, aby byla měkká. Lžící sbíráme slupky, které při vaření vyplavou. Uvařenou cizrnu slijeme, ale vývar si dáme stranou. Cizrnu i vývar necháme vystydnout. Do mixéru vložíme cizrnu, stroužky česneku, šťávu z citronu, římský kmín. Postupně přidáváme vývar z cizrny. Rozmixujeme do hladké konzistence. Hotovou pomazánku dochutíme solí a pepřem. Vmícháme sezamovou pastu tahini. Naservírujeme na talíř a zakápneme olivovým olejem. Podáváme s pita chlebem nebo zeleninou. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 150.268 Kj

Bílkoviny0.59 g
Sacharidy1.64 g
Tuky1.55 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.08 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.