Čočkovo-špenátová polévka s kurkumou
Ingredience na 1 porci
Cibule červená | 0.5 kusy | |
Špenát čerstvý | 70 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Kurkuma mletá | 2 špetky | |
Zeleninový vývar | 250 ml | |
Čočka červená po uvaření | 50 g | |
Olej kokosový | 3 ml |
Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny, potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.
A v čem se červená čočka liší?
- Červená čočka nemá slupku – nezpůsobuje tak nadýmání.
- Červená čočka se nemusí předem namáčet.
- Červená čočka se rozváří – a je to tak správně.
- Červenou čočku nejde naklíčit.
- Červenou čočku nemusíte po rozmixování již pasírovat – nemusíte se zbavovat slupek.
Najemno nakrájenou cibulku si zesklovaťte na trošce kokosového oleje. Poté přidejte špenát společně s čočkou a chvíli společně restujte. Nakonec zalijte vývarem a povařte cca 15-20 minut. Polévku následně můžete rozmixovat do krému nebo nechat tak.
Přidejte kurkumu, trochu soli a čočková polévka je připravena k servírování. Doporučujeme přidat kousek čerstvého – žitného pečiva.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 78.915 Kj
Bílkoviny | 0.34 g |
Sacharidy | 1.81 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 1.12 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 0.12 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot