Čočkový salát s tuňákem
Ingredience na 1 porci
Cibule jarní | 1 kus | |
Tuňák ve vlastní šťávě | 120 g | |
Čočka vařená | 40 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky právě pro svoji lahodně oříškovou až pepřovou chuť a jistě vás překvapí svojí nekonečnou variabilitou.
Je drobnozrnná, nerozvaří se a nenasákne chuť dresinků, je tak jako stvořená k přípravě salátů.
Čočku si hodinu předem naložte do vody. Poté vodu vylijte a čočku uvařte v nové – osolené vodě podle návodu na obale. Po uvaření smíchejte čočku s tuňákem a jarní cibulkou, Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu nebo z něj a kouskem kvalitního pečiva vykouzlíte výživnou večeři.
Pokud máte čočku nebo obecně luštěniny rádi a ještě vám zbyla, doporučujeme si dopřát také zdravou čočkovou polévku. Můžete si vybrat z mnoha variant.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 53.907 Kj
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 1.6 g |
Sacharidy z cukrů | 0.16 g |
Tuky | 0.08 g |
Vláknina | 0.39 g |
Vápník | 27 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot