Čočkový salát s tuňákem

Ingredience na 1 porci

Cibule jarní1 kus
Tuňák ve vlastní šťávě120 g
Čočka vařená40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g

Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky právě pro svoji lahodně oříškovou pepřovou chuť a jistě vás překvapí svojí nekonečnou variabilitou.

Je drobnozrnná, nerozvaří se a nenasákne chuť dresinků,  je tak jako stvořená k přípravě salátů.

 

Čočku si hodinu předem  naložte do vody. Poté vodu vylijte a čočku uvařte v nové – osolené vodě podle návodu na obale. Po uvaření smíchejte čočku s tuňákem a jarní cibulkou, Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu nebo z něj a kouskem kvalitního pečiva vykouzlíte výživnou večeři.

 

Pokud máte čočku nebo obecně luštěniny rádi a ještě vám zbyla, doporučujeme si dopřát také zdravou čočkovou polévku. Můžete si vybrat z mnoha variant.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 53.907 Kj

Bílkoviny1 g
Sacharidy1.6 g
Sacharidy z cukrů0.16 g
Tuky0.08 g
Vláknina0.39 g
Vápník27 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.