Cuketová polévka s čerstvou mátou

Ingredience na 1 porci

Brambory bez slupky150 g
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Máta bylinka20 g
Olej řepkový5 ml
Celer řapíkatý0.5 kusy

Cuketu upečeme v troubě předehřáté na 170°C. Pečeme cca 20 minut, dokud cuketa nezhnědne.

Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme jí v hrnci na troše oleje. Poté cibuli zalijeme vodou, přidáme brambory, celer, trochu osolíme a vaříme do změknutí.

Do hrnce přidáme upečenou cuketu a mátu a vše důkladně rozmixujeme do hladkého, hustého krému.

Kousek cukety si můžete nechat a nakrájet na kostičky a ozdobit jimi spolu s lístkem máty krém. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 140.484 Kj

Bílkoviny1.15 g
Sacharidy3.87 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky1.31 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina1.14 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.