Cuketová polévka s čerstvou mátou
Ingredience na 1 porci
Brambory bez slupky | 150 g | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Máta bylinka | 20 g | |
Olej řepkový | 5 ml | |
Celer řapíkatý | 0.5 kusy |
Cuketu upečeme v troubě předehřáté na 170°C. Pečeme cca 20 minut, dokud cuketa nezhnědne.
Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme jí v hrnci na troše oleje. Poté cibuli zalijeme vodou, přidáme brambory, celer, trochu osolíme a vaříme do změknutí.
Do hrnce přidáme upečenou cuketu a mátu a vše důkladně rozmixujeme do hladkého, hustého krému.
Kousek cukety si můžete nechat a nakrájet na kostičky a ozdobit jimi spolu s lístkem máty krém.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 140.484 Kj
Bílkoviny | 1.15 g |
Sacharidy | 3.87 g |
Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
Tuky | 1.31 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Vláknina | 1.14 g |
Alergeny
- Celer a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot