Cuketové rolky s piniovými oříšky

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Bazalka čerstvá0.5 hrsti
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Oříšky piniové10 g
Sýr Ricotta125 g

Cuketa je pro svou jemnou chuť jednoduše fantasticky univerzální a dá se použít na několik způsobů, v sezóně stojí navíc pár korun a velmi snadno se připravuje.

Navíc komu by se chtělo stále vystávat u horké plotny? Vyzkoušejte náš rychlý cuketový recept na svačinu, nebo lehkou večeři.

 

A proč je cuketa tak zdravá? Zhruba 90% plodu tvoří voda; zbytek je plný vlákniny na podporu zdravého zažívání, vitaminů, antioxidantů a stopových prvků, dále v cuketě najdeme provitamin A, vitaminy skupiny B a vitamin E.

 

  1. Cuketu omyjte a škrabkou na brambory nakrájejte na dlouhé plátky.
  2. V misce si smíchejte ricottu, posekané bazalkové listy, prolisovaný česnek a šťávu i kůru z citronu. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Plátky cukety namažte ricottou a zarolujte.
  4. Každou rolku posypeme piniovými oříšky.
  5. Rolky ihned podávejte zakápnuté olivovým olejem nebo je uskladňete v lednici.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 154.366 Kj

Bílkoviny1.95 g
Sacharidy4.46 g
Tuky0.98 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.21 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.