Cuketový dezert
Ingredience na 1 porci
Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
Cuketa | 0.25 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Ocet | 3 ml | |
Mléko kokosové | 15 ml | |
Kypřící prášek do pečiva | 1 g | |
Olej kokosový | 10 ml | |
Mouka špaldová | 60 g | |
Cukr hnědý třtinový | 15 g | |
Perníkové koření | 1 špetka |
Sladké chlebíčky jsou velmi oblíbenou a vydatnou snídaní nebo svačinou. Vyzkoušejte tento lahodný dezert z cukety!
Nejdříve si připravte cuketu. Očistěte ji, případně oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí odlijte.
Dále odměřte mléko a do něj trochu octa (můžete použít jablečný). Nechte chvíli odstát při pokojové teplotě a poté přilijte kokosový olej a přisypte cukr. Nakonec do tekuté směsi vmíchejte i cuketu a nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Smíchejte všechny sypké suroviny a dále do sypké směsi postupně vmíchejte tekutou cuketovou část a pečlivě promíchejte.
Těsto vlijte do předem připravené a pečicím papírem vyložené formy na chlebíček a dejte péct do trouby vyhřáté na 180° přibližně po dobu jedné hodiny.
Upečený chlebíček nechte vychladnout a můžete podávat.
Další cuketový tip: recept na cuketový nákyp
Cuketový nákyp poslouží jako chutný a originální pokrm k obědu, svačině nebo večeři. Skvěle zdravý cuketový koláč chutná teplý i studený. Doporučujeme vám ho doplnit čerstvou zeleninou a přidat můžete i čerstvé pečivo. Abyste získali krásně kulatý tvar, pečte zdravý cuketový koláč ve formě na koláč. Konzumujte nákyp z cukety buď samostatně nebo s vařenými bramborami.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 466.9782 Kj
Bílkoviny | 3.1 g |
Sacharidy | 5.98 g |
Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
Tuky | 7.34 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 1.59 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot