Cuketový dezert

Ingredience na 1 porci

Ořechy vlašské0.5 hrsti
Cuketa0.25 kusy
Sůl1 špetka
Ocet3 ml
Mléko kokosové15 ml
Kypřící prášek do pečiva1 g
Olej kokosový10 ml
Mouka špaldová60 g
Cukr hnědý třtinový15 g
Perníkové koření1 špetka

Sladké chlebíčky jsou velmi oblíbenou a vydatnou snídaní nebo svačinou. Vyzkoušejte tento lahodný dezert z cukety!

 

Nejdříve si připravte cuketu. Očistěte ji, případně oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí odlijte.

 

Dále odměřte mléko a do něj trochu octa (můžete použít jablečný). Nechte chvíli odstát při pokojové teplotě a poté přilijte kokosový olej a přisypte cukr. Nakonec do tekuté směsi vmíchejte i cuketu a nahrubo nasekané vlašské ořechy.

 

Smíchejte všechny sypké suroviny a dále do sypké směsi postupně vmíchejte tekutou cuketovou část a pečlivě promíchejte.

 

Těsto vlijte do předem připravené a pečicím papírem vyložené formy na chlebíček a dejte péct do trouby vyhřáté na 180° přibližně po dobu jedné hodiny.

 

Upečený chlebíček nechte vychladnout a můžete podávat. 

Další cuketový tip: recept na cuketový nákyp

Cuketový nákyp poslouží jako chutný a originální pokrm k obědu, svačině nebo večeři. Skvěle zdravý cuketový koláč chutná teplý i studený. Doporučujeme vám ho doplnit čerstvou zeleninou a přidat můžete i čerstvé pečivo. Abyste získali krásně kulatý tvar, pečte zdravý cuketový koláč ve formě na koláč. Konzumujte nákyp z cukety buď samostatně nebo s vařenými bramborami.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 466.9782 Kj

Bílkoviny3.1 g
Sacharidy5.98 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky7.34 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina1.59 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.