Cukrová poleva na perníčky

cukrová poleva na perníčky

Ingredience na 1 porci

Cukr bílý200 g
Vejce bílek1 kus
Citrónová šťáva čerstvá10 g

Cukrová poleva postup

1

Cukr moučka několikrát prosejeme přes suché síto, přidáme bílek a zašleháme.

2

Po částech přidáváme citronovou šťávu a šleháme dokud nedosáhneme požadované konzistence (neměla by stékat ze lžíce, kterou do polevy namočíte).

3

Naplníme polevou zdobící sáček, pokud nemáme tak folii či igelitový sáček, ustřihneme růžek a zdobíme.

Klasická cukrová poleva na perníčky je základním receptem, bez kterého se před vánočními svátky neobejde žádný pekař či pekařka. Poleva na perníčky přijde vhod všem, co se chystají na zdobení perníčků. Je to sváteční klasika a navíc skvělý způsob, jak zabavit děti a zapojit je do procesu vánočních příprav. Zdravé cukroví recepty zase nabízí možnost prožít Vánoce tak, aby nebylo třeba zařazovat na Nový rok předsevzetí ohledně životního stylu.

Cukrová poleva je super základ pro citronovou polevu na perníčky, případně i pomerančovou. Stačí do základního receptu místo vody přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu. Citronová poleva na perníčky chutná obzvlášť dobře na citronových nebo pro chuťový kontrast i na vanilkových muffinech. Cukrová poleva na zdobení perníčků se dá využít i na jakýkoliv koláč, buchtu nebo třeba perníčky velikonoční. Je svěží, sladká, chutná a fantazii v použití se meze nekladou.

Strávníkům se speciálními dietami doporučuje zkontrolovat kalorické tabulky, cukrová poleva může být totiž pro některé typy jídelníčků omezením, například pro nízkosacharidovou dietu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 88.17 Kj

Bílkoviny3.66 g
Sacharidy1.23 g
Sacharidy z cukrů1.13 g
Tuky0.1 g
Sodík0.07 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.